Mijn NMF

loginForm
 

De mensen op de Sint-Annenstraat

 

drs. Manon Veenendaal
directeur/bestuurder


Sinds 2005 zet ik me dagelijks met veel plezier in om musici verder te helpen in hun carrière door het werven (en vooral behouden!) van particuliere donateurs en schenkers van instrumenten, met wie we vaak een nauwe band hebben. Ik vind het bijzonder dat wij er in Nederland met zijn allen voor kunnen zorgen dat musici hun werk op topniveau kunnen uitvoeren. Ik studeerde algemene letteren in Utrecht, waarbij ik me specialiseerde in kunstbeleid- en management. In 2013 heb ik de beroepsopleiding voor Fondsenwerver (B) aan de IF-Academy afgerond. Daarnaast ben ik bij het Fonds Podiumkunsten sinds 2014 betrokken als adviseur muziek.
 

Frits Schutte
collectiebeleid- en beheer

In juli 1999 besloot ik een punt te zetten achter mijn professionele vioolcarrière en speelde ik mijn laatste concert als concertmeester van een Spaans kamerorkest. Twee weken later liep ik het kantoor van het NMF binnen als kersverse collectiebeheerder. Ik kijk terug op een tijd waarin het NMF een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt, waarin mijn eigen functie breder en dynamischer is geworden. Ik voel een grote betrokkenheid bij de musici; het persoonlijke traject van aanvraag tot bruikleen vind ik dan ook het mooiste onderdeel van mijn werk. Aan de andere kant is er een sterke relatie opgebouwd met een selecte en waardevolle groep van Nederlandse en buitenlandse instrumentenbouwers en handelaren. Ik zou een boek kunnen schrijven over de bijzondere ontmoetingen met particulieren die een dierbaar instrument bij het NMF willen onderbrengen. De enorme betrokkenheid van deze begunstigers en veel van onze donateurs, maakt dat ik er trots op ben om bij het NMF te werken.

 

drs. Geertje van der Linden
collectiebeheer

Na twee studies aan het conservatorium en een afgeronde opleiding orthopedagogiek kwam ik terecht bij het NMF. Daar ben ik inmiddels medeverantwoordelijk voor het collectiebeheer. Zelf speel ik al heel lang op de cello van mijn grootmoeder en ik weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om een mooi instrument te kunnen bespelen en het door te geven van generatie op generatie. Samen met mijn collega collectiebeheer hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd waardoor veel mooie instrumenten hun weg vinden naar het NMF. Het NMF is gegroeid tot een rijke bron voor en door musici, waar jonge musici aankloppen in hun zoektocht naar een passend instrument, en oudere musici na een lange carrière een nieuwe bestemming vinden voor het instrument waar ze zo veel op hebben meegemaakt.

 

drs. Lennart van der Sman
productie en promotie


In 2011 klopte ik bij het NMF aan voor een stage onder de vleugels van Manon Veenendaal. Tegenwoordig ben ik met het grootste plezier werkzaam bij het NMF als (concert)producent en medewerker promotie. Ik studeerde in Amsterdam Slavische talen en culturen en Muziekwetenschap. Mijn masterstudie Kunstbeleid en -management in Utrecht heb ik in 2015 voltooid. Daarnaast speel ik al jaren cello, iets wat binnen het NMF niet vreemd is. Niets zo leuk om na een werkdag te repeteren met mijn strijkkwartet of (kamer)orkest. Mijn passie voor muziek en mijn interesse in de ontwikkeling van muzikaal talent, maakt het NMF tot de fijnste en best passende werkplek!

 

mr. Marie-Therese Kuijkhoven
officemanagement en nalatenschappen

Na bijna 15 jaar als kandidaat-notaris, notarieel jurist en stafmedewerker in het notariaat gewerkt te hebben, zocht ik medio 2010 een baan in de charitatieve sector. Lang hoefde ik niet te zoeken. Bij het NMF vond ik wat ik zocht. Een te gekke afwisselende job, waarin ik samen met een gezellig en gedreven team veel kan betekenen voor talentvolle musici in Nederland. Ik fiets nog steeds met veel plezier 4 dagen per week naar het prachtige pandje aan de Sint Annenstraat. Eenmaal binnen houd ik mij bezig met het officemanagement. Ook zorg ik voor de afhandelingen van erfenissen en legaten.

 

 

ing. Steven Heybroek
financiën en database

Twee dagen in de week ben ik op kantoor van het NMF te vinden. Ik houd me bezig met het steeds verder ontwikkelen van ons uitgebreide databasesysteem waarin alles over onze instrumenten, musici, donateurs, concerten en financiën te vinden is. Dit werk doe ik sinds 1998. Daarnaast heb ik sinds 2010 ook eindverantwoordelijk voor de financiële administratie. Het ontwikkelen van maatwerkdatabases doe ik tevens voor verschillende andere muzikale instellingen. Ik ben erg blij dat ik op deze manier een bijdrage aan het Nederlandse culturele leven kan en mag geven. Buiten het NMF ligt mijn hart bij zeilen en bergsporten.

 

 

Iefke Wang
assistent collectiebeheer

Iefke is violiste en speelt bij het Carel Kraayenhof Ensemble, Sexteto Canyengue, Shtetl Band Amsterdam en geeft les op Muziekschool Amsterdam. Zij volgde masterclasses bij Roelof Koelman, Barnabas Kelemen en Roby Lakatos. Iefke is een regelmatige gastspeler het Gelders Orkest en het Ziryab Orchestra, en is als gastconcertmeester verbonden aan het Holland Symfonie Orkest. Met het strijkkwintet Ambrosia toerde zij in Colombia en Spanje. Ze heeft in het verleden een barokviool en altviool in bruikleen gekregen. Iefke heeft de nodige ervaring in het begeleiden van (jonge) musici in het zoeken naar een instrument.

 


Onze vaste vrijwilligers:

 • Hidde Bekkers
 • Jan Boekhout
 • Joep Jacobs
 • Katrien Kloos
 • Theo Laceulle
 • Gloria-Jeanne de Meijer
 • Güler Pehlivan
 • Leo van Rijn
 • Digna Schade van Westrum
 • Henk Slijderink
 • Anneke Tot