Mijn NMF

loginForm
 

Wanneer kun je een aanvraag indienen?

Iedereen die een instrument bespeelt, weet hoe belangrijk de kwaliteit van het instrument is om goed te kunnen ontwikkelen en om de muzikaliteit maximaal tot uitdrukking te kunnen laten komen. Professionele musici of hen die wat willen worden, helpen wij graag in die ontwikkeling. Als stichting hebben wij helaas niet de middelen om iedereen te kunnen helpen. Daarom stellen wij eisen aan het niveau van de musicus, letten op de muzikale activiteiten en houden rekening met de eigen financiële mogelijkheden van de musicus. Op die manier helpen wij diegenen die er het meest bij gebaat zijn.

Hoe werkt de aanvraagprocedure?

Aanvraagformulier
De procedure van aanvraag begint met het invullen en opsturen van een aanvraagformulier, voorzien van de benodigde bijlagen (zoals een motivatie, aanbevelingen, je cv en opnamen).

Kennismakingsgesprek
Hierna word je door één van collectiebeheerders uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. In dit gesprek nemen we samen je aanvraag door, bespreken we de mogelijkheden en brengen we je op de hoogte van de belangrijkste praktische zaken waarmee je te maken krijgt als je een instrument uit de collectie van het NMF in bruikleen hebt.

Instrumentencommissie
Na het kennismakingsgesprek wordt je aanvraag in de eerstvolgende vergadering van de Instrumentencommissie behandeld. Binnen enkele dagen na de vergadering ontvang je bericht over de uitslag.

Documenten

Instrument aanvragen

deadline aanvragen

Je complete aanvraag dient uiterlijk 4 weken voor de datum van de vergadering van de Instrumentencommissie te zijn ingediend.

De Instrumentencommissie vergadert op:

 • 6 september 2016 (GESLOTEN)
 • 22 november 2016 (GESLOTEN)
 • 14 maart 2017 (GESLOTEN)
 • 9 mei 2017 (GESLOTEN)

De collectie van het NMF

Instrumenten
De collectie van het NMF bestaat uit violen, alten, celli, bassen, harpen en vleugels, een fortepiano en strijkstokken. Moderne en authentieke instrumenten. Geen blaasinstrumenten dus, de reden daarvoor is de relatief lage aanschaf waarde en de mogelijkheid voor blazers om hun eigen instrument aan te schaffen. Eventueel met behulp van een lening via Cultuur-Ondernemen. Sinds 2010 is het NMF een samenwerking aangegaan met Cultuur-Ondernemen en zijn de bedragen van de cultuurleningen verhoogd. Kijk voor meer informatie op de website van Cultuur-Ondernemen.

Instrumenten op projectbasis
Het NMF heeft enkele instrumenten in de collectie die op projectbasis uitgeleend kunnen worden aan musici of orkesten en ensembles. Dit zijn:

 • Basklarinet (Buffet Crampon, 2003)
 • Contrabasklarinet (Leblanc, 2003)
 • Basse de violon (Snoeck, ca. 1715)
 • Contrabasfluit (Kingma, 2016)
 • Discant Gamba (Wolfgang Uebel 1979)

Neem voor meer informatie en de tarieven contact op met .

Bijzondere strijkstokkencollecties
Naast 'gewone' strijkstokken bevat de collectie van het NMF twee bijzondere stokken-collecties:

 • barokstokken
 • klassieke stokken

Deze stokken kunnen ook op projectbasis geleend worden, zowel door een individuele speler als door een orkest of ensemble. Neem hiervoor contact op met .