Mijn NMF

loginForm
 

Wilma de Bruijn

afbeelding van Wilma de Bruijn

Wie ben ik?

Ik ben Wilma, ben geboren in 1998 en ik speel sinds mijn negende jaar cello. Ik begon met privéles van Anke Wouters volgens de Suzuki methode. Op mijn 13e kreeg ik voor het eerst een les van Lucia Swarts waarna ze mij vervolgens uitnodigde om eens te komen kijken op de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Mij leek dat wel wat dus ben ik op mijn 14e naar Lucia gegaan van wie ik nog steeds les heb.

Sinds ik op het conservatorium zit, speel ik in het Atheneum Kamer Orkest onder leiding van Arjan Tien. Onlangs heb ik ook mee gedaan aan meerdere kamermuziek projecten waaronder het Brandenburgs Concert nummer 3 van J.S. Bach wat wij met ballet speelde voor H.K.H Beatrix in maart 2014.  

Naast veel andere concerten speelde ik ook het Brandenburgs concert op een Engelse anonieme cello uit begin 18e eeuw. Het is een bijzonder instrument met een echte oude ziel en veel karakter. Ik heb erg genoten van de tijd dat ik op dit instrument kon spelen maar toch was ik toe aan een helderder instrument. 

Nu speel ik op een cello, een Heijligers uit 2004, die erg vol en sprankelend van klank is. Ik ben erg tevreden en hoop dat ik me goed verder kan ontwikkelen op dit instrument. Ik ben dan ook erg dankbaar voor het feit dat ik de mogelijkheid heb om op een instrument van het NMF te spelen waardoor ik mij goed kan ontwikkelen in mijn spel.