Mijn NMF

loginForm
 

Theodoor Heyning

afbeelding van Theodoor Heyning

Wie ben ik?

Theodoor Heyning (1999) speelt al cello sinds zijn vijfde jaar. Hij heeft cello-lessen genomen van Corine 't Hoen en Monique Bartels. Tegenwoordig krijgt hij lessen van Maarten Mostert, cellodocent op het Conservatorium van Amsterdam. Verder heeft hij deelgenomen aan masterclasses van onder meer Robert Cohen, Richard Aaron, David Strange, Gavriel Lipkind, Harro Ruijsenaars, Michel Strauss en Ernst Reijseger.

Theodoor won eerste prijzen tijdens het Britten Cello Concours en het Prinses Christina Concours in 2013 en 2017. Daarnaast won hij ook nog andere prijzen, onder andere het "Residentie Orkest Prijs", het "Frysk Jeugd Orkest Prijs" en het "Noord Nederlands Orkest Prijs". Verder heeft hij met verschillende orkesten opgetreden waaronder het Noord Nederlands Orkest, het Britten Jeugd Strijkorkest, Haydn Jeugd Strijkorkest en Camerata Amstelveen.

Als lid van de Fancy Fiddlers, onder leiding van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek, kon Theodoor meedoen aan festivals zoals het Peter de Grote Festival in Groningen, Les Musicales du Luberon in Cabrières-d'Avignon (Frankrijk) en het Festival Next Generation in Bad Ragaz (Zwitserland). In 2014 heeft hij zijn eerste CD gemaakt, waarin hij het celloconcert in F groot van L.E. Larsson heeft gespeeld met het Haydn Jeugd Strijkorkest.

Hij bespeelt nu een cello van Koen Padding uit 2012 van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen. Hij heeft het in handen mogen nemen vanaf midden oktober (16 oktober) in 2014. Om zo'n cello in handen te nemen is voor hem een ongelofelijke ervaring, dat deze cello eigenlijk hem kan helpen om zijn eigen muzikale ontwikkeling te kunnen bevorderen. Hij vind dat deze cello echt een goed hulpmiddel daarvoor is.

Foto: Erik de Vos

Mijn website

www.theodoorheyning.com

Mijn concerten

Details kunt u hier vinden door op deze link te klikken:  

www.theodoorheyning.com/home/4