Mijn NMF

loginForm
 

Tessel Hersbach

afbeelding van Tessel Hersbach

Wie ben ik?

Tessel Hersbach (1990) begon haar vioollessen op 6-jarige leeftijd bij Lies van Vledder en werd al snel aangenomen bij de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Coosje Wijzenbeek. Ze vervolgde haar studie bij Vera Beths en Peter Brunt aan het Conservatorium van Amsterdam en studeert momenteel bij Chris Duindam aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Ze kreeg masterclasses van onder meer Petru Munteanu, Anner Bijlsma, Elina Vähälä en Ilona Sie Dhian Ho. Ook volgde Tessel twee jaar lang de deeltijdopleiding van de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Stefan Metz en leerde de fijne kneepjes van het kwartetspel van onder andere van het Casals kwartet, het Pavel Haas kwartet, Eberhard Feltz, Marc Danel en Luc Marie Aguera. Ze trad op in verschillende kwartet formaties in Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Polen en Suriname.

Tessel speelt sinds 2010 in het European Union Youth Orchestra. Ze maakte deel uit van de prestigieuze tour naar de Verenigde Staten, met Vladimir Ashkenazy, Itzhak Perlman, Pinchas Zukerman en Yefim Bronfman. Tijdens de tour naar Griekenland en de Verenigde Arabische Emiraten voerde ze de tweede violen aan en momenteel is zij plaatsvervangend concertmeester.

Ook speelt Tessel in het Ciconia Consort, een jong professioneel strijkorkest met als uitvalsbasis Den Haag, en het Noordpool Orkest, waarmee zij op Pinkpop stond.

Met de Yannick Hiwat Quartet(s), een zevental musici van verschillende achtergronden en genres, ging zij twee keer naar Suriname voor een project om muzieklessen beschikbaar te maken voor het speciaal onderwijs aldaar. Dit collectief was ook Duvel Vibes Soul and Jazz Talent in 2013, won de derde prijs op de Music Matters Talent Awards en ze zijn in voorbereiding voor hun debuutalbum.

Tessel is te horen op verschillende album opnames, waaronder 'We Like It Here' van de Amerikaanse Grammy-award winnende band Snarky Puppy. Dat album bereikte meteen na uitkomst de wereldwijde nummer 1 positie in de iTunes charts.

Tessel woont in Amsterdam en speelt op een viool van Johannes Cuypers (1793) en een stok van Andreas Grütter (2003), haar beide ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Mijn concerten