Mijn NMF

loginForm
 

Teddy Sicking

afbeelding van Teddy Sicking

Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Teddy Sicking, ik ben geboren op 20 september 2003 en ik speel al viool sinds mijn zes-en-een-halfde. Ik begon als guppy bij de plaatselijk muziekschool, Fluxus Zaandam, en nu geniet ik een plaats op de Sweelinck Academie of, zoals er op hun website staat, de nationale opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam. Mijn docentes zijn Sarah Kapustin en Emma Breedveld.

Tot nu toe heb ik meegedaan aan verscheidene concoursen, deel uitgemaakt van symfonie- en strijkorkesten, gespeeld in bands en zelfs meegedaan aan musicals! Tevens heb ik me niet beperkt tot alleen het klassieke genre; ook jazz, modern en tango zijn langsgekomen.

Ik ben enorm dankbaar dat ik van het NMF deze Max Möller (1918) in bruikleen heb mogen nemen. Het instrument stelt me in staat veel dynamischer te spelen en heeft me bijvoorbeeld heel erg geholpen met klankproductie; eigenlijk heeft het mijn hele techniek verbeterd! Naast technisch verrijkend, is het hebben van zo’n mooi instrument natuurlijk ook bijzonder inspirerend.
 

Mijn concerten

Momenteel ben ik aanvoerder van de tweede violen in het Nederlands Jeugd Strijkorkest, het NJSO. Ons programma varieert van Slavische Romantische muziek tot Nederlandse opdrachtcomposities en premières. Ook hebben we gespeeld op plekken zoals het Koninklijk Concertgebouw en Paradiso. Daarnaast hebben we mogen samenspelen met solisten als Quirine Viersen, Mascha van Nieuwkerk en Niek Baar. Voor de gehele concertagenda, bezoek onze site op http://njso.nl/concertagenda/!