Mijn NMF

loginForm
 

Svetlana Pilipenko

afbeelding van Svetlana Pilipenko

Wie ben ik?

Ik werd op 18 september 1987 geboren, in de Russische stad Rostov
aan de Don. Op mijn vijfde begon ik met vioolspelen, en vanaf mijn vijftiende tot mijn
achttiende studeerde ze in Rostov aan de School van de Kunsten. Gedurende deze periode soleerde ik een aantal keer bij concerten met filharmonisch orkest. In 2005 won ik de derde prijs in het Rachmaninov-concours voor kamermuziek in St. Petersburg, met een duo met een pianist.

Daarnaast nam ik in 2004 en 2005 deel aan de masterclasses van Natalia Morozova, als onderdeel van het jaarlijkse Gergiev-festival in Rotterdam. Op mijn negentiende kwam ik definitief naar Nederland, om te studeren bij Natasha Morozova en Benzion Shamir aan het conservatorium van Rotterdam. In 2012 heb ik mijn conservatoriumopleiding (master) afgerond met een 9,5.

Tijdens mijn masteropleiding was ik een van de gelukkigen die de Van Beek-Donner Beurs toegewezen kreeg, alsmede de Codarts Talent Grant voor getalenteerde studenten. In de zomers van 2012 en 2013 heb ik in Tsjechië deelgenomen aan het internationale festival “Mariënbad Nocturnes”.

Ik speel regelmatig met het orkest “Sinfonia Rotterdam” en “Kamerata Stradivarius”. Sinds 2012 speel ik daarnaast veel concerten samen met de harpiste Suzanne Zijderveld in het “Duo Fantasia”. Naast mijn werk als orkestvioliste geef ik vioolles op een aantal muziekscholen in Rotterdam.