Mijn NMF

loginForm
 

Sjaan Oomen

afbeelding van Sjaan Oomen

Wie ben ik?

In 2005 kreeg ik een viool van het NMF in bruikleen. Op dat moment had ik een nogal ellendige periode van zoeken achter de rug.

Ik had vanaf het moment dat ik groot genoeg was voor een hele viool altijd gespeeld op een viool van een bevriende verzamelaar. Helaas is er iets gebeurd waardoor deze viool ineens zijn mooie klank verloor. Ik was er helemaal kapot van, mijn ouders wisten geen raad met me, ik was er volkomen geobsedeerd mee bezig en dacht dat ik nooit meer gelukkig zou worden! Als zestienjarige denk je wel meer rare dingen. Na veel mislukte ontmoetingen met andere instrumenten kwam ik de Chardon tegen bij het NMF. Deze viool sprak heerlijk aan en reageerde en werkte mee. Wat een verademing! Na acht jaar ben ik er nog steeds heel blij mee.

Ik heb ook een stok in bruikleen van het NMF, een Vigneron. Mijn leraar Ilya Grubert heeft mij geleerd hoe belangrijk het is voor een violist om een mooie stok te hebben die goed bij je viool past. De Vigneron is echt ideaal voor mij.

Mijn CV:
Sjaan Oomen (1985) komt uit een muzikale familie, haar vader Antoine is componist en pianist en haar zus Heleen is klarinettiste. Viooldocente Aimée Broeders stoomde haar al op vroege leeftijd klaar voor de Jong Talent Afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Daar kreeg ze les van Jan Repko, Lex Korff de Gidts en Reinette Thiadens.

Na haar eindexamen op het Ignatius Gymnasium bleef zij in Amsterdam en studeerde ze aan het conservatorium bij Vesko Eschkenzay en Ilya Grubert.

Sjaan heeft veel zomercursussen en masterclasses in het buitenland gevolgd bij geweldige musici en docenten als David Takeno,  Gordan Nikolic en David Grimal.

Een hoogtepunt in haar ontwikkeling als soloviolist was het spelen in de grote zaal van het Concertgebouw tijdens de finale van het Oskar Back concours in 2011.

Tijdens haar studie had zij het voorrecht al veel te mogen remplaceren bij Amsterdam Sinfonietta. Daar leerde ze veel over de kunst van het samenspelen in de kamermuziek.

Mijn concerten

In oktober 2013 ben ik aangenomen bij de tweede vioolgroep van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hiermee geef ik de meeste concerten. Daarnaast speel ik graag kamermuziekconcerten.