Mijn NMF

loginForm
 

Simon Velthuis

afbeelding van Simon Velthuis

Wie ben ik?

Ik ben Simon Velthuis, een Nederlandse cellist komende uit Haaksbergen in Twente. Ik ben 8 jaar geleden naar Amsterdam verhuisd om daar mijn studie aan het conservatorium te doen en heb in september 2018 mijn master aan ditzelfde conservatorium afgerond bij Dmitri Ferschtman en Maarten Mostert.

Tegenwoordig werk ik als freelance cellist en doe veel uiteenlopende projecten, waarin vooral kamermuziek en orkestspel de overhand hebben. Hier ben ik ook erg blij mee, want dit zijn de 2 dingen die ik het liefst doe. Kamermuziek vanwege de intimiteit tussen verschillende spelers en de muziek. Orkestspel vanwege het zijn van 'een radertje' in een massief, ongelooflijk gaaf bombastisch geheel (denk hier bijvoorbeeld aan Alpensinfonie van Strauss of Orgelsymfonie van Saint-Saens).

Sinds maart 2018 speel ik op een cello van het NMF en ik weet nog goed dat ik op het kantoor van het NMF cello's mocht proberen en dat er toen 5 cello's in de kamer lagen die ik mocht proberen. Deze cello ('mijn cello') was de eerste die mijn aandacht trok en ook de eerste die ik bespeelde. Het instrument voelde nog een beetje gesloten, maar de warmte van de klank die dit instrument gaf, konden de andere cello's naar mijn mening absoluut niet evenaren en ik besloot ook al vrij snel voor dit instrument te gaan en vandaag de dag ben ik hier erg blij mee en speel ik met veel plezier op deze cello!

Mijn concerten

- 24 februari speel ik met het Intercontinental Ensemble bij Podium Witteman

- 27 februari speel ik met het Intercontinental Ensemble een concert in de Uilenburgersjoel om 20.00 (komt allen)

- 22, 24 den 25 maart speel ik met het Antwerp Symphony Orchestra in Antwerpen

- 5 april speel ik met het Antwerp Symphony Orchestra in Antwerpen

- 14 tot 26 april ben ik met het Antwerp Symphony Orchestra op tournee naar Colombia en Brazilië en speel daar 5 concerten