Mijn NMF

loginForm
 

Silke Kolfschoten

afbeelding van Silke Kolfschoten

Wie ben ik?

Silke Kolfschoten is op vijfjarige leeftijd begonnen met vioollessen nadat zij hier op school tijdens muziekles mee in aanraking was gekomen. Ze was meteen gefascineerd door de klank van de viool. De eerste lessen heeft ze in Krakau (Polen) gehad van Aurelia Jaworski, waarna ze de lessen in Amsterdam heeft vervolgd bij Monique Dowgwillo-Cornelissen. De lessen werden gegeven volgens de internationale Suzuki-methode, aangevuld door workshops in Polen, Duitsland en België, en galaconcerten in Davos (Congrescentrum) en Londen (Royal Albert Hall). Daarnaast heeft Silke in verschillende orkesten gespeeld zoals Wonderful Music van Muziekschool Amsterdam (Bert en Maria ’t Hart) en Jonge Strijkers Amsterdam (Naomi Bach, Sven Weyens en Lisa Jacobs).

In 2016 is Silke lessen gaan volgen bij Liesbeth Ackermans. Na het behalen van een finaleplaats in “De Muziekwedstrijd” heeft Silke een masterclass mogen volgen bij Kees Hülsmann. Sinds augustus 2017 studeert Silke aan de Academie Muzikaal Talent.

Silke bespeelt een viool uit ca. 1830 die wordt toegeschreven aan François Caussin (Neufchateau). De diepe en betoverende klank van deze viool maakte veel indruk op haar. Haar vioolstok is van Franz Albert Markneukirchen (Nürnberg) uit ca. 1900. Beiden zijn haar in 2018 ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Mijn concerten

2019

6 april - 15.00 uur
NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten
Jong viooltalent op Belevenisboerderij Schieveen, Rotterdam