Mijn NMF

loginForm
 

Sedna Heitzman

afbeelding van Sedna Heitzman

Wie ben ik?

Mijn naam is Sedna Heitzman en ik ben 18 jaar. Op mijn vijfde ben ik begonnen met vioolspelen op de Muziekschool van Alphen aan den Rijn. Daar had ik tot mijn elfde vioolles van Ellen Sielcken. Halverwege 2011 kreeg ik les van Elinoor van Duijne Strobosch, waarna ik in 2012 werd toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds dat jaar kreeg ik les van Koosje van Haeringen. Momenteel zit ik in 6 vwo. Ik heb sinds 2017 vioolles van Ilona Sie Dhian Ho en daarnaast krijg ik sinds 2018 ook altvioolles van Liesbeth Steffens.

Ik ben altviolist van het Viride Kwartet: een strijkkwartet dat in 2017 is opgericht en tevens bestaat uit Salomé Bonnema (eerste viool), Iris Kengen (tweede viool) en Jurre Koopmans (cello). Samen treden wij regelmatig op en krijgen lessen en masterclasses van o.a. leden van het Matangi Kwartet en het Dudok Kwartet. In 2018 behaalden wij de tweede prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours en in begin 2019 ontvingen wij het strijkkwartetstipendium van het Kersjes Fonds.

Met het Viride Kwartet heb ik onder anderen deelgenomen aan muziekfestivals zoals het Unheard Music Festival en het Orlando Festival, waar we inspirerende masterclasses hebben gehad van o.a. Henk Guittart, Ilya Hoffman en Sigiswald Kuijken.

Zelf heb ik meegedaan aan concoursen zoals het Nederlandse Vioolconcours, waar ik in de categorie Davina van Wely 2018 de prijs voor de beste uitvoering van de opdrachtcompositie ontving, en het Prinses Christina Concours, waar ik in 2016 samen met violiste Machteld Koopmans de 2e prijs in de Regionale Finale Rotterdam behaalde.

Ik bespeel een viool die in 2015 is gebouwd door Wolfram Neureither en een altviool gebouwd door Jan Spidlen in 1994, die ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Deze altviool heb ik sinds februari 2019 in bruikleen en hier ben ik echt ontzettend dankbaar voor: dit instrument heeft niet alleen een mooie heldere klank, maar daagt mij tegelijkertijd ook uit om al zijn mogelijkheden en grenzen te verkennen, waardoor het bespelen van dit instrument mij een hoop plezier geeft.

Mijn concerten

31 maart 2019 - Viride Kwartet speelt 'Beatitudes' van Vladimir Martynov samen met het Duduk Kwartet tijdens Podium Witteman

29 april 2019 - Lunchconcert in de Nieuwe Kerk (Den Haag) met het Rubens Consort i.h.k. van de 'Kamermuziek Lab'

2 mei 2019 - Lunchconcert in Muziekgebouw aan 't IJ (Amsterdam) met het Rubens Consort i.h.k. van de 'Kamermuziek Lab' (voor meer info: https://www.muziekgebouw.nl/agenda/7918/Lunchconcert_i_s_m_Prinses_Christina_Concours/Rubens_Consort_Kamermuziek_Lab/)

4 mei 2019 - Middagconcert in Tivoli Vredenburg (Utrecht) met het Rubens Consort i.h.k. van de 'Kamermuziek Lab' (voor meer info: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/rubens-consort-laureaten-prinses-christina-concours-04-05-2019/)

2 juni 2019 - Viride Kwartet speelt tijdens de concertserie 'Uurtje Klassiek' in de Vishal Haarlem

10 juni 2019 - Openbare Masterclass van Shunske Sato i.h.k. van de All Of Bach project van de Nederlandse Bachvereniging (Utrecht, locatie n.t.b.)