Mijn NMF

loginForm
 

Sasha Witteveen

afbeelding van Sasha Witteveen

Wie ben ik?

Sasha Witteveen (2003) begon op tienjarige leeftijd met contrabas nadat ze zag hoe grappig Jack Lemmon de contrabas bespeelde in Some Like It Hot. In 2014 nam ze deel aan het TV-programma Het Orkest van Nederland op RTL4, waarbij ze in de finale belandde en met het symfonieorkest een concert gaf in de Grote Zaal in het Concertgebouw. Na één jaar contrabas spelen was dit haar motivatie om door te stromen naar de Sweelinck Academie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze drie jaar lang les heeft gehad van Peter Leerdam. In het studiejaar 2018-2019 begon Sasha de vooropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam met een bachelor programma en krijgt ze lessen van KCO-lid Olivier Thiery.
Sasha heeft meegedaan aan o.a. het Koninklijk Concertgebouw Concours in 2017 en belandde in de finale, aan het Prinses Christina Concours 2016 toen ze een tweede prijs behaalde in de regionale finale, en aan het PCC 2017 toen ze een eerste prijs in de nationale finale behaalde. In 2018 nam Sasha deel aan het de International Youth Bass Competition tijdens het BASS2018 LUCCA festival in Italië en behaalde in haar categorie de eerste prijs. In september 2018 won ze het Viennese Bass Days competition in Amsterdam, en speelde ze op het winnaarsconcert.
Sasha geeft regelmatig solo concerten en speelde o.a. op Klassiek op het Amstelveld, Wonderfeel, het Grachtenfestival, in het Concertgebouw, in DeLaMar Theater en Festival Classique 2018 met Remy van Kesteren. Ze soleerde de afgelopen jaren met het Residentie Orkest, symfonieorkest Con Brio, Kennemer Jeugd Orkest waarmee ze ook op tournee ging naar Parijs en TalentOpPodium Orkest.
Sasha speelde concerten mee met Amsterdam Sinfonietta, leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Residentie Orkest en Radio Philharmonisch Orkest. Sinds mei 2017 zit ze als enige bassist in het Nederlands Jeugd StrijkOrkest. In december ’18 had Sasha haar eerste reis naar China en Singapore met de LGT Young Soloists, en sindsdien maakt ze deel uit van het strijkersensemble.
Sasha volgt vaak masterclasses van contrabassisten als Matthew McDonald in Berlijn (waar ze ook optrad met dirigent Zakhar Bron), van Rick Stotijn, Dominic Seldis, Gary Karr en Burak Marlali.
Sinds 2016 heeft Sasha een instrument van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen van Harry Jansen gehad en sinds juli 2018 van Daniël Royé.

Concerten in samenwerking met het NMF

zo 17 mrt 2019

Huisconcert

NMF-kantoor, Amsterdam
Lees meer