Mijn NMF

loginForm
 

Sarah Lynn Huizing

afbeelding van Sarah Lynn Huizing

Wie ben ik?

Op mijn vijfde begon ik met vioolspelen. Mijn eerste vioollessen ontving ik van Tina Nijman, op de muziekschool van Hengelo. Toen ik verhuisde werd Petra Westra (Zutphen) mijn nieuwe docente, bij wie ik met veel plezier les had. Hier begon ik met spelen in ensembles van de Stichting Arcato. In deze zes jaar heb ik veel geleerd over samenspel, als tutti-speler, concertmeester en zelfs een aantal keer als solist. Zonder deze waardevolle ervaringen was viool spelen voor mij nooit zo uitdagend en leuk geworden als dat het nu is.

In 2012 auditeerde ik voor het Jeugdorkest Nederland, daar heb ik anderhalf jaar altviool gespeeld. In mijn derde en laatste seizoen heb ik de overstap naar eerste viool gemaakt. Dat was mijn eerste ervaring in een symfonieorkest. Ik zal nooit vergeten hoe betoverend die eerste minuten waren, als onderdeel van zo een groot geheel. 

In 2013 startte ik met mijn Bachelor conservatoriumopleiding bij Chris Duindam. Naast mijn studie gaf ik les en liep ik stage bij het Orkest van het Oosten. In deze jaren heb ik gespeeld in o.a. het de Nieuwe Philharmonie Utrecht, het Orkest van het Oosten, het Noordpool orkest, het Cugnon Consort en het NJO. Tijdens de kerstvakantie heb ik ieder jaar meegedaan met het Cugnon Project. In 2018 ben ik afgestudeerd. Mijn examen werd genomineerd voor de Emir Steyenberg competitie, uiteindelijk heb ik de eerste prijs mogen ontvangen. 

Momenteel studeer ik nog steeds aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, maar nu voor mijn Master. Ik verdiep me in jazz-viool (docent Tim Kliphuis), jazz/pop geschiedenis en -theorie en in de theoretische kant van Oude Muziek. Ik ben nog steeds lid van het NJO. Dit jaar ben ik samen met vrienden een vast strijkkwartet begonnen. Verder houd ik me (hobbymatig) bezig met psychologie. In de nabije toekomst wil ik het liefstevenementen met kamermuziek en (politieke) lezingen organiseren, jazz-viool gigs kunnen doen, deelnemen aan Europese orkestprojecten en blijven remplaceren in de profesionnele orkesten die Nederland te bieden heeft. 

Sarah Lynn Huizing bespeelt een 20e-eeuws Nederlands instrument gebouwd door Lambert Houniet, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Mijn concerten

2019

JANUARI

1 - nieuwjaarsconcert Cugnon Project in de kerk van Heeswijk-Dinther (allerlei kamermuziek)

12 -  nieuwsjaarsconcert Cugnon Project in Bartholomeus Gasthuis te Utrecht (allerlei kamermuziek)

25 - NJO in De Vereeniging Nijmegen

26 - NJO in Orpheus, Apeldoorn

27 - NJO in Parkstad theater, Kerkrade

FEBRUARI

1 - NJO in Wiener Musikverein, Wenen

3 - NJO in Tivoli Vredenburg, Utrecht

9 - Huisconcert in Amstelveen (kwartet)

10 - Concert met Cugnon Consort en koor in Nicolaikerk, Utrecht

18 - Strijkkwartet concert in de Fentener van Vlissingenzaal, HKU Utrecht

 

MAART

28 - Music by Oceans strijkkwartet in de Hertz zaal van Tivoli, Utrecht 

 

APRIL

13 - Concert met Utrecht Conservatory Strings

14 Concert met Utrecht Conservatory Strings

 

meer volgt