Mijn NMF

loginForm
 

Samuel Tamarit Otero

afbeelding van Samuel Tamarit Otero

Wie ben ik?

Samuel Tamarit-Otero begon met muzieklessen toen hij vijf was bij Teresa Ruiz-Canela. Hij studeerde aan het Conservatorium van Lucena en Manuel Carra Conservatorium van Malaga bij o.a. Antonio Torés en Ará Vartanian. In 2005 werd hem aan de Universiteit van Maryland (VS) een studieplaats als violist en orkest dirigent aangeboden. Sinds 2005, studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kees Koelmans (Orkest van het 18e eeuw) en Keiko Wataya. Hij is afgestudeerd met een Bachelor of Music in juni 2009. Samuel haalde zijn diploma Master of Music in mei 2011. Hij volgde deze opleiding in de Hogeschool voor de Kusten Fontys en Zuid in de klas van Chris Duindam.

Hij heeft vijf jaren lang lessen gevolgd op de Internationale Zomerschool van Lucena (Andalusië), voor hij in 2005 werd gevraagd om als assistent van de viool afdeling te werken. Nog in zijn studie volgde hij masterclasses bij onder meer Gordan Nikolic (Leider London Symphony Orchestra), Elisabeth Perry (Leider Radio Filharmonisch Orkest), Olga Vilkomirskaya (Gnessin Instituut Moskou), Claudio Martínez Mehner (Koningin Sofia School Madrid), Casals Kwartet. Sinds 2011 maakt Samuel deel van het Houtens Muziek Collectief als viooldocent.

Als solist speelde hij bijvoorbeeld met het Fontys Ensemble, “Solisten van Malaga Kamerorkest” en het Manuel Carra Orkest. Hij heeft onder leiding van dirigenten als Michael Tabachnik, Ed Spanjaard, James Ross, Christian Zacharias, Michael Gilbert, Jan Willem de Vriend en Lucas Vis gespeeld. Samuel was gast concertmeester van het Galicië Jeugd Orkest in het seizoen 2004 – 2005. Hij heeft behoord tot het Andalusië Jeugd Orkest. Samuel was concertmeester van het Spaans Nationaal Jeugd Orkest en plaatsvervanging concertmeester van het NJO. Hij heeft gespeeld o.a.  Met het Nederlands Philharmonisch Orkest, Noord Nederlands Orkest, het Venezuelan “Simón Bolívar” Jeugd Orkest, Europese Unie Jeugd Orkest.

Samuel bespeelt een B.J. Boussu uit ca.1757, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Mijn website

https://www.facebook.com/STOvln/

Mijn concerten

U kunt mijn agenda voor concerten bijkeken op:https://www.facebook.com/STOvln/

Daar kunt u mandelijks zien waar en met wie ik met "mijn" prachtige Boussu aan het spelen ben.