Mijn NMF

loginForm
 

Salomé Bonnema

afbeelding van Salomé Bonnema

Wie ben ik?

Mijn naam is Salomé Bonnema en ik ben 17 jaar oud. Op vijfjarige leeftijd ben ik begonnen met vioolspelen en ik heb les gehad van Koosje van Haeringen vanaf mijn zevende. Toen ik negen was werd ik toegelaten op de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Nu zit ik in 6 Gymnasium op de School voor Jong Talent. Sinds september 2016 heb ik les van Vera Beths.

Ik heb zowel nationaal als internationaal succesvol aan verschillende concoursen deelgenomen. Zo heb ik prijzen gewonnen op het Nederlands Vioolconcours (cat. Iordens in 2014 en Davina van Wely in 2018), Prinses Christina Concours (2014) en het 'Internationaler Wettbewerb für Violine - Kloster Schöntal' (2015). Een aantal van mijn belangrijkste optredens waren op het UNICEF Gala in Keulen, als solist voor het Menuhin School Orchestra, voor Prinses Beatrix en meerdere keren in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw.

Ik heb masterclasses gehad van o.a. Petru Munteanu, Simone Lamsma, Frank Peter Zimmermann, Rosanne Philippens en Frederieke Saeijs

Buiten dat ik het leuk vind om als solist op te treden, beleef ik ook veel plezier aan het maken van kamermuziek. Ik ben eerste violiste van het Viride Kwartet, opgericht in 2017, waarmee we in 2018 de tweede prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours hebben behaald. We hebben regelmatig lessen van het Matangi Kwartet en ook hebben we lessen gehad van leden van het Dudok Kwartet. Tijdens het Orlando Festival hebben we ook een hoop masterclasses gehad, o.a. van Sigiswald Kuijken. Dat was ontzettend inspirerend!

Sinds augustus 2017 bespeel ik een Adolphe Gand viool uit 1839 in bruikleen van J & A Beare's International Violin Society. Deze viool heeft mij in een jaar tot een hoger niveau gebracht en ik ben ontzettend dankbaar dat mij die kans is gegeven.

Nu heb ik deze prachtige Peccatte stok in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Deze stok haalt het beste uit mijn viool en hij vergroot mijn technische mogelijkheden. Ik ben heel blij dat mij de mogelijkheid wordt gegeven deze stok te gebruiken!

Mijn concerten

30 september 2018 - Viride Kwartet in "Pauls Jonge Helden" rubriek bij Podium Witteman

7 october 2018 - Masterclass van Simone Lamsma tijdens viooldag 2018 in Utrecht

23 october 2018 - Solo optreden met het T.O.P. Orkest olv Dominic Seldis in de Stadsgehoorzaal in Leiden

20 januari 2019 - Viride Kwartet speelt het Mendelssohn Octet met het Matangi Quartet in de serie "Klassiek in 't Ketelhuis"

17 maart 2019 - Viride Kwartet speelt op het Zondagmiddag Concert tijdens het Festival Jong Talent op Schiermonnikoog