Mijn NMF

loginForm
 

Rosanne Sloots

afbeelding van Rosanne Sloots

Wie ben ik?

Rosanne Sloots (Zeist, 1996) heeft sinds 2013 een altviool van het NMF in bruikleen. De altviool, die in 2006 gebouwd werd door Daniel Royé, heeft een warme klank, die Rosanne direct aansprak.

Rosanne begon op haar 6e met vioolspelen aan de Zeister Muziekschool, waar ze les had bij Thirza van Driel. Op haar 11e is ze lessen gaan volgen bij Cécile Maassen in Utrecht. Daar speelde ze voor het eerst ook altviool. Sinds 2013 heeft Rosanne altvioolles van Liesbeth Steffens en ze studeert nu met veel plezier bij haar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Van 2011 t/m 2014 heeft Rosanne in JeugdOrkest Nederland (JON) gespeeld en van 2014 tot 2016 ook in het Nederlands Jeugd StrijkOrkest (NJSO), waar ze anderhalf jaar aanvoerder van de altviolen is geweest. Daarnaast heeft ze met het NJSO mogen soleren. In 2016 deed ze mee aan de wintertournee van het Nationaal JeugdOrkest (NJO). Verder heeft Rosanne in verschillende jeugd- en studenten orkesten ingevallen.

Naast orkestwerken, speelt ze ook graag kamermuziek. Tijdens haar middelbareschooltijd heeft ze in een vast strijkkwartet gespeeld, waarin ze viool en altviool afwisselde. 5 keer heeft Rosanne deelgenomen aan Zomercursus Woudschoten. 
Ook tijdens haar studie maakt ze veel en graag kamermuziek (oa strijkkwartet en pianokwartet). Rosanne had masterclasses van o.a. Sasha Zemtsov, Bouw Lemkes, Ferdinand Erblich en Jennifer Stumm.

Foto: Annemiek Kool (www.annemiekkool.nl)

Mijn website

www.rosannesloots.nl