Mijn NMF

loginForm
 

Romy Uijttenboogaart

afbeelding van Romy Uijttenboogaart

Wie ben ik?

Mijn naam is Romy Uijttenboogaart 
Sinds mijn zesde jaar speel ik viool. Ik ben begonnen bij de muziekschool in Rotterdam en na een jaar overgegaan naar het Hellendaal Instituut in die stad. Daarna heb ik enkele jaren in Beijing gewoond, waar ik les had van een lerares van het conservatorium en in een internationaal jeugdorkest speelde. Nu woon ik al weer enkele jaren in Den Haag en volg ik als leerling van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium lessen bij Kerstin Hoelen. Ik speel eerste viool in het Atheneum Kamerorkest (AKO) van het KC en in het Viotta Jeugdorkest. Mijn viool is gebouwd door Annelies Steinhauer. Ik krijg vaak complimenten over de warme klank van deze viool.

In Februari 20015 heb ik de Eerste prijs van mijn categorie (15/17 jaar) gewonnen bij de Maassluise Muziek week. Het was een fijn ervaring om te laten horen aan het jury hoe ik kan met mijn viool een mooie verhaal vertellen ("Du pays natal" van Smetana). www.maassluismuziekweek.nl

Met Viotta Jeugdorkest, gaan wij met E. Verhey, het Jean Sibelius vioolconcert spelen en de Symfonie nr.8 van A Dvoràk. Ik ben daar concertmeester.