Mijn NMF

loginForm
 

Rogier Tamminga

afbeelding van Rogier Tamminga

Wie ben ik?

Rogier Tamminga (1994) werd geboren in Groningen en kreeg zijn eerste cellolessen op zesjarige leeftijd van Wilma van der Wardt. Op vijftienjarige leeftijd ging hij naar de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij les kreeg van Corine ’t Hoen. Sinds 2012 studeert hij bij Jan Ype Nota en Michel Strauss aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Rogier heeft masterclasses gevolgd bij onder meer Pieter Wispelwey, Harro Ruijsenaars en Xenia Jankovic. In 2012 behaalde hij in de regionale finale van het Prinses Christina Concours een tweede prijs. In het jaar daarvoor, 2011 haalde Rogier zowel met zijn kwartet als met solospel een eervolle vermelding bij ditzelfde concours.

Rogier heeft in diverse ensembles en orkesten gespeeld, waaronder het Jeugdorkest Nederland (JON) en het NJO symfonieorkest, waarmee hij in binnen- en buitenland optredens gaf, o.a. in het Concertgebouw te Amsterdam. Ook heeft hij op het North Sea Jazz Festival opgetreden.
Rogier Tamminga speelt met een strijkstok van Harm Bakker, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds