Mijn NMF

loginForm
 

Rik Otto

afbeelding van Rik Otto

Wie ben ik?

Hallo.
Mijn naam is dus Rik Otto en ben cellist.
Ik ben begonnen met de cello toen ik 15 was. Ben na 5 jaar gaan studeren aan het Brabants Conservatorium te Tilburg (heden Fontys Conservatorium). Les gehad van György Schiffer en Mirel Iancovice. Na het conservatorium gestudeerd bij Godfried Hoogeveen. Tevens kamermuziek onderwijs genoten bij Jo Juda. Tijdens en na mijn studie aan verschillende concoursen deelgenomen in o.a. Nederland, Zwitzerland, Roemenië.

Jarenlang recitals gegeven met Martien Maas (correpetitor Fontys Conservatorium) en als sollist opgetreden met orkest. Naast dit alles cellist geweest in verschillende orkesten in binnen- en buitenland. Vanaf 1996 vaste cellist in het Noord-Nederlands Orkest te Groningen. Sinds 2000 cellist in het Nederlands Philharmonisch Orkest te Amsterdam.  Naast dit orkest ook veel kamermuziek in verschillende kwartetten en trio's.

Mijn concerten

Ik ben te horen in het Nederlands Philharmonisch Orkest met gemiddeld 80 concerten per seizoen in het Koninklijk Concertgebouw en 4 - 6 operaproducties met het DNO in het Muziektheater.