Mijn NMF

loginForm
 

Rik Kuppen

afbeelding van Rik Kuppen

Wie ben ik?

‘Kunst is een essentieel onderdeel  van het menselijk bestaan, de ultieme uiting van onze creatieve ziel. Ik kan geen dag leven zonder kunst: zonder muziek te maken of te luisteren, literatuur te lezen en poëzie te lezen of te schrijven.’

In de zomer van 2017 studeerde Rik Kuppen af aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag bij pianopedagoog Ellen Corver. Momenteel volgt hij lessen bij Naum Grubert.
In het eerste jaar van zijn conservatoriumstudie won hij de eerste prijs in de landelijke finale van het Prinses Christina concours,  dat hem gedurende zijn gehele verdere studie intensief heeft geholpen met concerten en verschillende tournees waaronder Mexico, Malta en Kroatië. 

Gedurende zijn opleiding, raakte Rik geïnteresseerd in het lied-repertoire en speelde  veel samen met zangers. Hij werd hiervoor beloond in 2015 met de prijs voor jonge getalenteerde lied-pianist, tijdens de finale van het Internationaal Vocalisten Concours te s’-Hertogenbosch, uitgereikt door Rudolf Janssen. Verder kreeg hij veel lof van de grote lied-begeleiders zoals Irwin Cage, Julius Drake, Helmut Deutsch en Graham Johnson, en zangers zoals Christa Ludwig, Elly Ameling en Jard van Nes.

In oktober 2017 won Rik een finaleplaats in de Dutch Classcial Talent. Zijn tournee door de concertzalen van Nederland tussen 18 september en 10 oktober plaatsvinden. Hiervoor zal hij een programma voorbereiden waarin poëzie en muziek samenkomen en elkaar op een bijzondere wijze aan zullen vullen.

Samen met violisten Laura Lunansky, Coraline Groen, cellist Rogier Tamminga en altviolist Michiel Wittink startte hij ‘De Formule’. Een nieuw ensemble dat zich niet alleen richt op het klassieke repertoire en de conservatieve concertvorm, maar ook  gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden van onze tijd. Daarnaast zoeken de ensembleleden naar nieuwe vormen om concerten te geven, zoals het samenwerken met dansers, dichters en schilders om een divers publiek te bereiken. ‘We zullen het publiek meer betrekken in onze concerten en voorstellingen, ze verrassen met nieuwe muziek, bijzondere programma’s op een ontgoochelende manier vertolken’, aldus De Formule.
Op dit moment heeft het ensemble lessen gevolgd bij David Kuyken, Frank Peeters, Sven Arne Tepl en Francien Schatborn.

Van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds heeft Rik een geweldige Steinway vleugel in bruikleen.

Mijn website

http://www.rikkuppen.com

Mijn concerten

Concerten in samenwerking met het NMF

do 26 sep 2019

Lunchconcert

Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam
Lees meer