Mijn NMF

loginForm
 

René van Munster

afbeelding van René van Munster

Wie ben ik?

René begon op vierjarige leeftijd met viool spelen en ging op zijn negende over op cello. Tot aan zijn toelating op de vooropleiding van Prins Claus Conservatorium in 2006 had hij les van Marianne Vrijland en Corine 't Hoen. Zijn Bachelor's behaalde hij met honours in 2012 bij Jan-Ype Nota en Michel Strauss in Groningen, waarna hij zijn Masterstudie volgde bij Fumiaki Kono aan Tokyo University of the Arts. In 2015 studeerde hij af waarbij hij de Acanthus Award uitgereikt kreeg.

Op het moment speelt René bij Cello Octet Amsterdam en Oerknal Nieuwe Muziekcollectief.

Als solist trad hij op met het Fries Kamerorkest en het Ricciotti Ensemble. Als orkestmusicus speelde hij o.a. bij het Ricciotti Ensemble (aanvoerder), het Tokyo Ongaku Daigaku Festival Orchestra 2014 (aanvoerder), het Hanze Symphony Orchestra (aanvoerder), Foenkk Drum 'n Break Orchestra en het Jeugdorkest Nederland.

Hiernaast is hij ook actief als kamermusicus en in cross-arts werk bij o.a. het Peter de Grote Festival in Nederland en het Tokyo University of the Arts Festival in Japan. Hij speelde met o.a. Paul Komen, Koki Nakano, Wende Snijders, Janne Schra, Ernst Reijseger, Oene van Geel, Morris Kliphuis en Michael Moore.

Naast activiteiten rondom cello produceert René ook regelmatig elektronische muziek, wat wordt ondergebracht bij platenlabels over de hele wereld. Op het moment probeert hij de werelden van elektronische muziek en cello te verenigen in een multimediaproject samen met kunstenaar Bram Terra.

Mijn website

www.soundcloud.com/renevanmunster