Mijn NMF

loginForm
 

Pieternel Tils

afbeelding van Pieternel Tils

Wie ben ik?

Pieternel Tils (1999) begon met vioolspelen toen ze vijf jaar oud was. Op haar elfde werd ze toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent en kreeg ze les van Liesbeth Ackermans. Sinds 2014 heeft ze les van Ilona Sie Dhian Ho, die verbonden is aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds de zomer van 2017 studeert Pieternel bij haar aan dit conservatorium.

In 2016 won Pieternel de eerste prijs bij het Nederlandse Vioolconcours, categorie Davina van Wely (14-17 jaar). Ze kreeg in datzelfde jaar een beurs van de Van den Ende Foundation voor een tweeweekse masterclass van Mauricio Fuks in Orford, Canada. Pieternel won verschillende prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Britten viool concours. In de zomer van 2016 werd haar de Labberté Hoedemaker prijs toegekend, voor het meest onderscheidende spel tijdens het Peter de Grote Festival. In november 2016 maakte ze haar debuut bij het Radio Filharmonisch Orkest. In 2018 won Pieternel de eerste prijs tijdens de regiofinale van het Prinses Christina Concours.

Pieternel gaf concerten tijdens het Grachtenfestival, Emmy Verhey Festival, Delft Chamber Music Festival en soleerde met het barokgezelschap Combattimento. Ook heeft ze een passie voor kamermuziek. Van 2013 tot 2016 speelde ze in het Gióvani Kwartet. Dit kwartet won verscheidene prijzen en werd gecoacht door leden van vooraanstaande strijkkwartetten. Momenteel speelt ze in het Audax trio, samen met Jorian van Nee (piano) en Florianne Remme (cello).
 

Mijn website

www.pieterneltils.nl