Mijn NMF

loginForm
 

Olivia Doflein (Scheepers)

afbeelding van Olivia Doflein (Scheepers)

Wie ben ik?

OLIVIA DOFLEIN (1989) studeerde met lof af aan de prestigieuze Royal College of Music in Londen in 2014 waar ze haar BMus en MPerf heeft voltooid. Het Goois Symfonieorkest bekroonde haar met de Young Soloist Award 14/15.  Daarnaast was ze uitgenodigd door Shlomo Mintz om als één van de 12 uitgekozene deel te nemen aan zijn masterclass Crans Montana Classics in augustus 2015.

Haar recente en toekomstige concerten behelzen o.a. haar professionele debuut in Engeland met Prokofiev's tweede vioolconcert (februari/'15), Brahms vioolconcert in Nederland en Duitsland (mei/'15) en Mozart Sinfonia Concertante en Sibelius vioolconcert met Chester Philharmonic (september'16/april '17).
Verder heeft Olivia recitals gegeven in o.a. de Kleine Zaal van het Concertgebouw, Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven en Wigmore Hall in Londen.

Olivia heeft ook deelgenomen aan verscheidene concoursen en zo won ze in 2011 de 1e prijs en Gouden Medaille op het North London Music Festival, 1e prijs en de Maritz Cup voor meest uitzonderlijke deelnemer in de strijkerscategorie van het Marlow Music Festival (VK, 2012), en de 1e prijzen van het Hatfield & Music District Festival (VK, 2013), Mozart di Terni Festival (Italie, 2013), Brighton & Hove Music Festival (VK, 2014) en GSO's Young Soloist Award (NL, 2014).

Ze heeft ook deelgenomen aan verscheidene masterclasses met o.a. Zakhar Bron, Alina Ibragimova, Shlomo Mintz, Gordan Nikolitch en Pavel Vernikov.

Olivia werd in haar studie gesteund door verschillende beurzen waaronder het Prins Bernhard Fonds.

Mijn website

www.oliviadoflein.com