Mijn NMF

loginForm
 

Olfje van der Klein

afbeelding van Olfje van der Klein

Wie ben ik?

Mijn naam is Olfje van der Klein en ik ben 22 jaar oud. Op mijn 5e ben ik begonnen met vioolspelen op de muziekschool in Leiden. Toen ik 13 was wilde ik mij serieuzer bezig gaan houden met vioolspelen en heb ik toelating gedaan voor de School voor Jong Talent in Den Haag, waarna ik 5 jaar bij Kerstin Hoelen les heb gestudeerd. Ook heb ik in die periode met veel plezier in het Atheneum Kamer Orkest gespeeld, waar ik als afsluiting in 2013 Mozarts 1e vioolconcert mee heb gesoleerd.

Na mijn middelbare school ben ik in 2012 verder gaan studeren op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Theodora Geraets, waar ik afgelopen juni mijn Bachelor eindexamen heb gedaan. Momenteel studeer ik bij Joe Puglia en Philippe Graffin.

Ik hou erg van reizen en van het zien van andere culturen. Dankzij mijn viool heb ik al veel van de wereld kunnen zien. Ik heb cursussen in veel verschillende landen gevolgd, waaronder Zweden, Brazilië, Zwitserland en Israël.

Samen muziek maken is voor mij het leukste van viool spelen. Ik heb in het Nederlands Jeugd Orkest gespeeld en speel momenteel vaak als remplaçant in het Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren. Daarnaast speel ik in het Van Mieris Trio, met Rogier Tamminga (cello) en Rik Kuppen (piano). Samen zijn we afgelopen mei afgereisd naar Oostenrijk om deel te nemen aan de European Chamber Music Academy. Hier hebben les gehad van fantastische docenten, waaronder Hatto Beyerle, Avedis Kouyoumdjian en Johannes Meissl.

In 2013 kreeg ik mijn eerste viool van het NMF in bruikleen, en sinds vorig jaar heb ik een prachtige viool van Nicolas François Vuillaume uit 1864 te leen.