Mijn NMF

loginForm
 

Nienke Kosters

afbeelding van Nienke Kosters

Wie ben ik?

Ik ben Nienke en speel al sinds mijn 9e contrabas, en heb ook nooit iets anders gespeeld! Voor contrabassisten kan het erg lastig zijn om een goed en passend instrument te vinden, dus ik was erg blij toen ik in mijn derde jaar conservatorium een instrument kon gaan bespelen van het NMF, een prachtige bas van Harry Jansen. Ik heb zes jaar op het instrument gespeeld, en heb me enorm als bassist kunnen ontwikkelen. Anderhalf jaar geleden heb ik een ander instrument in bruikleen gekregen, ook een Amsterdammer, maar nu een Bachmann uit het einde van de 19e eeuw. Ik geniet elke dag van de bas, en ik vind het heel leuk dat ik nog steeds trots kan vertellen dat ik een Nederlands instrument bespeel!

Mijn bachelor studie heb ik in Amsterdam gedaan bij Peter Stotijn mijn master in Luzern bij Bozo Paradzik. De twee jaar in Zwitserland waren een heel waardevolle ervaring, en gelukkig mocht ik mijn instrument ook meenemen!

Na mijn studie in Zwitserland ben ik in Augustus 2013 weer terug naar Nederland verhuisd, waar ik werk als freelancer in verschillende Nederlandse en Belgische orkesten. Ik speel nog regelmatig proefspelen, en geniet er van om me te blijven ontwikkelen als bassist. Inmiddels ben ik ook vast lid van De Bezetting Speelt, een kamermuziekensemble uit Rotterdam waarmee we kamermuziek van na 1850 in allerlei verschillende samenstellingen spelen.