Mijn NMF

loginForm
 

Matthea de Muynck

afbeelding van Matthea de Muynck

Wie ben ik?

Toen ik op mijn 8e allerlei instrumenten mocht uitproberen tijdens de open dag van de muziekschool, wist ik al direct: het moet viool worden! Dit instrument heeft mij nooit meer losgelaten.

Tijdens mijn studie Klassieke Talen aan de Universiteit Leiden kreeg ik de geweldige mogelijkheid om ook een minor viool te volgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens deze minor ontdekte ik dat viool spelen zoveel meer voor mij was dan een intensieve hobby. Daarom ben ik in 2010 verder gegaan met de Bachelor viool bij Janet Krause, een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad! In het laatste jaar van mijn Bachelor heb ik een half jaar gestudeerd aan de Hochschule für Musik und Theater in Leipzig bij Prof. Friedemann Wezel, een onvergetelijke ervaring. Tijdens mijn studie heb ik steeds meer interesse gekregen in de historische uitvoeringspraktijk en het spelen van barokviool. Daarom heb ik mij tijdens mijn masteropleiding in Amsterdam gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk.

Bij het 'historisch musiceren' maken we gebruik van een groot scala aan verschillende instrumenten en stokken. Hier hangt natuurlijk een behoorlijk prijskaartje aan en ik ben dan ook ontzettend blij dat ik een prachtige Jacobs viool uit de collectie van het NMF in bruikleen heb gekregen! Met deze viool speel ik inmiddels bijna dagelijks in ensembles als het Orkest van de 18e Eeuw, de Nederlandse Bachvereniging, PRJCT Amsterdam etc. Neem eens een kijkje op mijn website om te zien waar ik binnenkort te horen ben!

Mijn website

www.mattheademuynck.com

Mijn concerten

www.mattheademuynck.com