Mijn NMF

loginForm
 

Marlene Hemmer

afbeelding van Marlene Hemmer

Wie ben ik?

Marlene Hemmer, geboren in 1981, begon op vierjarige leeftijd met vioolspelen. In 1989 werd ze aangenomen op de Jong Talent Opleiding van het Utrechts Conservatorium. Vanaf 1994 studeerde Marlene Hemmer vervolgens bij Zakhar Bron aan de Musikhochschule te Lübeck, bij Ana Chumachenko in Biella(Italië) en bij Emmy Verhey en Alexander Kerr aan het Utrechts Conservatorium waar ze haar studie afsloot met een 10 met onderscheiding.Tijdens haar studie volgde Marlene Hemmer masterclasses bij onder andere Ruggiero Ricci (Dartington, Engeland) en Zaven Melikian (Pebble Beach, Californië) en bij Felix Andrievsky en Edward Grach (Keshet Eilon-masterclasses in Israel). Daarnaast werkte Marlene Hemmer samen met onder andere Viktor Liberman, Joseph Silverstein, Jeremy Menuhin, Hagai Shaham, David Geringas, Lera Auerbach, Christiaan Bor, Godfried Hoogeveen en Rian de Waal. 

Begin 2008 bracht Marlene Hemmer samen met pianist Paul Komen haar debuut-cd uit bij het label DRC met de 3 vioolsonates van J. Brahms welke zeer lovende recensies ontving en de 2e plaats behaalde in de Top 15 van Radio 4. Marlene Hemmer en Paul Komen waren veelvuldig te zien en te horen in het Concertgebouw, op de radio en in het TV-programma "Vrije Geluiden" van de NPS. Eind 2011 kwam haar 2e cd 'Virtuoso Opera Fantasies' uit die meteen werd verkozen tot 'Klassieke Zaken Aanrader'.

Marlene Hemmer heeft inmiddels diverse prijzen op haar naam staan waaronder de Iordens Viooldagen (1992), het internationale Concorso Premio Sassari (1996) en het Prinses Christina Concours (1997). In 1996 bereikte ze de finale van de NPS-Cultuurprijs en in 2003 won Marlene Hemmer de tweede prijs op het Nationaal Vioolconcours Oscar Back met de Schotse Fantasie van Max Bruch uitgevoerd met het Radio Symfonie Orkest onder leiding van Eri Klas.

Mijn website

http://www.marlenehemmer.nl

Mijn concerten

Voor concerten zie de agenda op mijn website.