Mijn NMF

loginForm
 

Marie de Thouars

afbeelding van Marie de Thouars

Wie ben ik?

Mijn naam is Marie de Thouars. Sinds 2008 studeer ik aan het conservatorium van Maastricht met als hoofdvakdocent Robert Szreder. Dit is mijn laatste jaar aan het conservatorium, ik zit in het tweede jaar van de masteropleiding. Ik heb nu al twee jaar de Bols-viool, gebouwd door Jaap Bolink, en een strijkstok van Lamy in bruikleen. Bols-viool is een naam die de viool dankt aan de jenever stokerij Bols. Aan de binnenkant van de viool is zo'n flesje oude jenever van het merk Bols geschilderd.

Met dit instrument en ook met de stok die ik leen, kan ik mijn klankvorming verbeteren. Mijn focus ligt vooral op het ontdekken van nieuwe klankkleuren, iets wat niet lukt met een instrument of stok van lage kwaliteit. Ik ben het NMF dan ook enorm dankbaar voor de mogelijkheid om deze prachtige viool te bespelen. Ik ben er inmiddels erg aan gehecht, en kan eigenlijk niet meer zonder. Wat mij zo aanspreekt aan het instrument, en wat ik ook van veel andere violisten terughoor, is de warme diepe klank. Ook de hoogte, maar vooral de G snaar klinkt ontzettend vol en warm, maar nog steeds duidelijk. Daarnaast is het een instrument wat heel gemakkelijk aanspreekt, en waar een enorm volume in zit.

Na mijn studie hoop ik een ensemble te kunnen vormen. Ik houd erg van kamermuziek, en wil graag veel samenspelen met musici die net als ik net klaar zijn met de studie en serieus iets willen opzetten.

Mijn website

www.vioolbreda.com