Mijn NMF

loginForm
 

Marie-Claire Boel

afbeelding van Marie-Claire Boel

Wie ben ik?

Marie-Claire Boel (Middelburg, 1992) begon op haar vierde jaar met vioolspelen bij verschillende docenten aan de Zeeuwse Muziekschool. Toen zij 10 jaar oud was werd ze toegelaten tot de School voor Jong Talent, de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze 8 jaar lang lessen volgde bij Ilona Sie Dhian Ho en 2 jaar bij Vera Beths. Inmiddels vervolgt ze haar Bachelor conservatoriumopleiding bij Chris Duindam aan het Utrechts Conservatorium.

Marie-Claire won meerdere malen prijzen op de Iordens Viooldagen, het Davina van Wely concours, het Britten Vioolconcours en het Prinses Christina Concours en soleerde bij het Atheneum Kamerorkest, het Britten Strijkorkest en Sinfonia Rotterdam. Ook volgde ze met heel veel plezier masterclasses bij o.a. Hagai Shaham, Ivry Gitlis, Mauricio Fuks, Liza Ferschtman, Emmy Verhey en Moshe Hammer.

Onlangs is Marie-Claire tot concertmeester van het NESKO gekozen (Nederlands Studenten Kamerorkest), waarmee ze in april op tournee gaat naar o.a. Parijs. Haar grootste wens is om alle levende wezens met klassieke muziek in aanraking te brengen, omdat het emotioneel zo bijzonder is.

Marie-Claire bespeelt een 17e-eeuws Italiaans instrument gebouwd door een bouwer uit de Grancino school, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.