Mijn NMF

loginForm
 

Manon Veenendaal

afbeelding van Manon Veenendaal

Wie ben ik?

Sinds 2005 werk ik bij het NMF. In de beginjaren deed ik de promotie en organiseerde ik alle NMF-concerten en andere evenementen, daarna legde ik me toe op de marketing en fondsenwerving. Inmiddels ben ik directeur. Ik heb het NMF zien uitgroeien van een bureau dat slechts instrumenten uitleende, tot een stichting die veel meer doet dan dat: namelijk ook het behouden van cultureel erfgoed en het ontwikkelen van talent. We zijn in bijna 30 jaar uitgegroeid tot een inspirator van het Nederlandse muziekleven.

Mijn instrument en strijkstok behoren niet tot de NMF collectie. Ik ben geen professional, dus 'mag' ik geen instrument uit de collectie bespelen. Gelukkig hebben mijn ouders mijn (relatief betaalbare) cello en strijkstok ooit voor mij kunnen kopen.

Af en toe, als er een bijzondere cello aan de collectie wordt toegevoegd, bespeel ik de cello even. Dat is altijd weer een bijzonder moment. Hoe klinkt deze cello, wat zou die allemaal hebben meegemaakt en vooral: wie wordt de gelukkige bespeler ervan?

Mijn concerten

Naast mijn baan bij het NMF, ben ik adviseur bij het Fonds Podiumkunsten, zit ik in het Stichtingsbestuur van de Shtetl Band Amsterdam en de Muziekschool Diemen, en geef ik af en toe concerten in kamermuziekensembles en (amateur)orkesten.