Mijn NMF

loginForm
 

Manon van de Kempe

afbeelding van Manon van de Kempe

Wie ben ik?

Manon van de Kempe is geboren op 4 april 1996 en zit op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium.  Ze speelt viool sinds haar zevende toen ze begon bij Stieneke Voorhoeve-Poot , die les geeft volgens de Suzuki-methode . Tussen 2007 en 2011 kreeg zij les van Kerstin Hoelen. Tegenwoordig is haar viooldocent Koosje van Haeringen.

Manon heeft veel ervaring opgedaan met het spelen in orkesten en ensembles, waarbij ze met verschillende dirigenten heeft gewerkt. Op dit moment speelt ze met veel plezier in het  Atheneum Kamerorkest (AKO) onderleiding van Arjan Tien. Met dit orkest is ze op tournee geweest in Spanje en Duitsland. Ze volgde internationale workshops in Ierland, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Daarnaast volgde ze masterclasses bij Sigiswald Kuijken, Bart Sneeman, Petru Munteanu en gastlessen van Andrej Gebski en Susanne Jaspers.

Manon heeft deelgenomen aan meerdere concoursen waaronder het Interprovinciaal Muziekconcours, Maassluise Muziekweek, Florence Concours, Iordens Viooldagen en het Prinses Christina Concours. Naast viool speelt Manon ook altviool.