Mijn NMF

loginForm
 

Maaike van Vossen

afbeelding van Maaike van Vossen

Wie ben ik?

Ik ben Maaike van Vossen (2000) en ben op mijn zevende begonnen met vioolspelen. Mijn eerste vioollessen kreeg ik op de muziekschool in Hulst van Annemie Swinnen en Marlies Biesemans. Vanaf 2015 kreeg ik vioolles van Kristien Roels aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Sint-Niklaas (België). Hier heb ik ook kamermuziekles gevolgd bij Kris Matthynssens en in 2018 ben ik hier afgestudeerd met de grootste onderscheiding. Ook heb ik in dit jaar mijn VWO diploma gehaald op het Reynaertcollege in Hulst. In september 2018 ben ik mijn conservatoriumstudie begonnen bij Lei Wang aan het conservatorium in Tilburg (AMPA).

De afgelopen jaren heb ik deelgenomen aan diverse concoursen o.a. het Nederlands Vioolconcours afdeling Davina van Wely en het Prinses Christina Concours. Tijdens het PCC in 2017 heb ik een eervolle vermelding mogen ontvangen. Ook heb ik deelgenomen aan diverse masterclasses o.a. van Guido De Neve en Elisa Kawaguti.

Vanaf mijn 11de speel ik in orkestverband. Eerst in het Zeeuws Jeugdorkest en vanaf mijn 15de bij de eerste violen in het Euregio Jeugdorkest (EJO). Vanaf seizoen 2018/2019 ben ik aanvoerder geworden van de tweede violen. Met het EJO hebben we in 2018 het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten gewonnen. Verder heb ik met deze orkesten mooie concertreizen mogen maken naar Leipzig, Praag en Wenen.

Sinds februari 2018 bespeel ik een viool uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Het vinden van een goed instrument is niet altijd even makkelijk. Ik ben dan ook zeer dankbaar en blij dat ik de kans krijg om met behulp van het NMF deze prachtige Sebastian Kloz viool uit 1758 te mogen bespelen. De viool is onderdeel van de “Oskar Back–collectie” en afkomstig uit een schenking van de erven van mevrouw N. Kaan-Heywood. Ik geniet dan ook dagelijks van mijn prachtige viool en hoop vele toehoorders te laten meegenieten van de prachtige klank.