Mijn NMF

loginForm
 

Lisa Eggen

afbeelding van Lisa Eggen

Wie ben ik?

Lisa Eggen (1994) is al vanaf jonge leeftijd actief als veelzijdig altvioliste. Met veel plezier geeft ze solorecitals, kamermuziekconcerten en speelt ze mee in orkesten. Op dit moment studeert ze aan het conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Francien Schatborn. Eerder kreeg ze zowel privéles als les aan de vooropleiding van het conservatorium van Rotterdam, Codarts, bij Karin Dolman. Masterclasses volgde ze onder andere bij Tabea Zimmermann, Jürgen Kussmaul en Lawrence Power.
Lisa nam succesvol deel aan concoursen in Nederland. Ze won onder meer de hoofdprijs van de Maassluise Muziekweek, een eervolle vermelding tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours, een 1e prijs bij het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en de Labberté-Hoedemaker Prijs van het Peter de Grote Festival. Februari 2015 was ze prijswinnaar bij het Nationaal Altvioolconcours. Ook won ze dat jaar een plek in het project "In de ban van het strijkkwintet" waarbij ze heeft samengewerkt met violiste Liza Ferschtman.
In 2014 soleerde ze met de Orchest-Vereeniging Dordrecht in Nederland en Duitsland. Ook was ze meerdere malen te horen op Radio 4, onder andere vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam en in het radioprogramma Opium.
Lisa is altvioliste in het ambitieuze Dostojevski Kwartet, waarmee ze op dit moment aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie studeert in het traject voor conservatoriumstudenten. Ook vormt zij een duo met pianist Michel Xie. In het voorjaar van 2013 maakte Lisa, namens het Prinses Christina Concours, samen met Elvire Beekhuizen (sopraan) en Sebastiaan van Bavel (piano) een kamermuziektournee door de Verenigde Staten en Canada voor de Netherland-America Foundation. Daarnaast gaf ze kamermuziekconcerten met vooraanstaande musici als Emmy Verhey en het DoelenKwartet.
Orkestervaring deed Lisa op in het Concerto Grosso Ensemble, Nederlands Strijkersgilde, JeugdOrkest Nederland en European Union Youth Orchestra. Met deze orkesten reisde ze over de hele wereld, onder andere naar Abu Dhabi met het EUYO. Momenteel remplaceert ze regelmatig in beroepsorkesten en ensembles, waaronder het Noord Nederlands Orkest en Asko|Schönberg.
Lisa speelt op een instrument van Jan van der Elst, ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Mijn website

www.lisaeggen.nl

Mijn concerten