Mijn NMF

loginForm
 

Lidewij Faber

afbeelding van Lidewij Faber

Wie ben ik?

Lidewij Faber (Amsterdam 1988) krijgt op negenjarige leeftijd haar eerste cellolessen van Irene van den Heuvel in Bergen. In 2002 wordt Lidewij toegelaten tot de Jong Talentklas aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij bij Maarten Mostert gaat studeren. In 2006 soleert Lidewij met het Noord-Hollands begeleidingsorkest. Na het behalen van haar middelbare schooldiploma start zij in 2008 haar bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam bij Monique Bartels. Van 2003 tot 2008 speelt Lidewij in het Nederlands Jeugd Strijkorkest, twee jaar als aanvoerder. In de periode 2009-2013 speelt zij in meerdere projecten van het Nationaal Jeugd Orkest.

Als voormalig lid van het pianotrio 'Trio Fortuna' met Barbara Boeters en Tobias Borsboom, wint Lidewij de eerste prijs en de publieksprijs bij het Entree Kamermuziek Concours in 2006. In de jaren die volgen geeft zij concerten voor de International Holland Music Sessions.

Van 2011 tot 2016 speelt Lidewij in Ensemble Judique. Een muzikaal gezien zeer veelzijdig ensemble dat werd uitgenodigd tijdens de NJO muziekzomers van 2012 en 2013 om concertreeksen door Nederland te verzorgen. Tijdens het laatste jaar van haar bachelor studeert Lidewij een jaar bijvak barokcello bij Viola de Hoog.

Na het behalen van haar Bachelor in Amsterdam, besluit Lidewij dat zij in Lübeck, Duitsland, verder wilt studeren. In 2016 sluit zij haar studie bij Prof. Ulf Tischbirek aan de Musikhochschule Lübeck Cum Laude af. Een succesvolle auditie voor het WDR (West Deutsche Rundfunk) Funkhaus Orchester in Keulen volgt. Lidewij maakt sinds augustus 2016 deel uit van de cello sectie van het orkest.
Lidewij koos tijdens haar master in Lübeck barokmuziek als profiel. Zij speelde in meerdere barokensembles. Haar liefde voor Oude Muziek en haar enorme waardering voor Kristin von der Goltz deden haar besluiten om toelatingsexamen te doen voor een tweede master. Sinds 2016 studeert Lidewij master barokcello bij Prof. Kristin von der Goltz aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt.
Lidewij volgde masterclasses bij o.a. Valter Despalj, Michel Strauss, Dmitri Ferschtman, Raphael Wallfisch, Gregor Horsch, Troels Svane, Anner Bylsma en Wolfgang Boettcher. Lidewij speelt op een 7/8 cello, voor haar gebouwd door Daniel Royé, een barokcello en een barokstok, allen ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.