Mijn NMF

loginForm
 

Lennart van Dijk

afbeelding van Lennart van Dijk

Wie ben ik?

Lennart is geboren in Nijmegen in 1986 en begon zijn muzikale cariere op gitaar. Na het horen van Jaco Pastorius was hij echter niet meer weg te slaan van de basgitaar. Dit leide in 2007 tot de toelating op het conservatorium in Tilburg alwaar hij de contrabas ontdekte. De focus van zijn studie was voornamelijk Jazz, maar de beroepspraktijk eiste een scope die van pop tot klassiek reikte. In 2013 studeerde hij cum laude af en is momenteel veel te zien op nederlandse en internationale podia.

Belangrijke docenten en Masterclasses: Udo Pannekeet, Marc van Rooij, Jeroen van Vliet, Harmen Fraanje, Clemens van der Feen, Frans van Geest, Hans van Oosterhout, Martijn Vink, Peter Erskine, Thomas Morgan en nog veel meer.

Naast zijn werk als bassist componeert, arrangeert, produceert en doceert Lennart veel.

Ik ben het instrumenten fonds zeer dankbaar voor het ter beschikking stellen van deze tegekke contrabas en ik hoop nog vele uren op het instrument te maken. De donkere klank past perfect bij mijn speelstijl en ik ben benieuwd hoeveel meer ik nog uit de bas kan halen. Komende van een zeer matig instrument geeft deze bas me de mogelijkheid een hele stevige basis te vormen voor een duo met een zangeres (www.sweetnspicy.nl) tot en met een 10 koppig en zeer luidruchtig collectief (http://www.neilvanderdrift.com/neil-van-der-drift-group.html) .... en alles daar tussenin.

Mijn website

www.lennartvdijk.nl

Mijn concerten

Mij graag een keer live zien? (of zin om digitale vrienden te worden?) Hou dan mijn facebook in de gaten:

https://www.facebook.com/lennartvdijk