Mijn NMF

loginForm
 

Lennart van der Sman

afbeelding van Lennart van der Sman

Wie ben ik?

Mijn naam is Lennart, en eigenlijk ben ik geen NMF-bruiklener. Ik heb van oktober 2011 tot april 2012 gewerkt als stagiair bij het Muziekinstrumentenfonds! Manon nam mij mee in haar wereld van de particuliere fondsenwerving en promotie van het Fonds. Ze leerde me een hoop en ik voelde me al na enkele dagen helemaal thuis op de Sint Annenstraat. Tot op heden ben ik niet meer weggegaan. Als assistent fondsenwerving en promotie werkte ik in deeltijd bij het NMF. Sinds januari 2015 ben ik producent en promotiemedewerker bij het NMF.

Wat betreft de muziek: ik speel al vele jaren cello. Ik heb twee cello's. Mijn eerste is een robuuste, warme Roemeense cello die Van der Knaap (Baarn, 2004) heeft "afgebouwd". Bij hem kocht ik ook een cellostok, uit het atelier van Jean-François Daber (Nicolas Delaune*) in Lyon.
         Aan de tweede zit een mooi verhaal: Jaren geleden kwam ik toevallig terecht op een tentoonstelling over het bouwen van cello's, gepresenteerd door een amateur-bouwer. In vitrines en op zijn werktafel lagen onderdelen van zijn negende cello. Hij baseerde zich op de maten van de Stradivarius-Servais en beloofde een zeer diepe, rijke klank. Enkele jaren later stond het beestje op Marktplaats te koop voor een spotprijs; ik aarzelde geen moment. Het instrument klinkt geweldig als zowel barok- als moderne cello!
        Oh ja, mijn instrumenten zijn overwegend mannelijk en heten respectievelijk Lodewijck en Benjamin.

Mijn concerten

Ik speel graag met mijn strijkkwartet (Sint Annen Kwartet) en speel(de) in het VU-Orkest, studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam, de Philharmonie in Amsterdam, het VU-Kamerorkest, Midsummer Ensemble, SymCO en het MET-Orkest.