Mijn NMF

loginForm
 

Laura Oomens

afbeelding van Laura Oomens

Wie ben ik?

Sinds 2010 ben ik bruiklener van het NMF -overigens met veel plezier en dankbaarheid. De eerste drie jaar heb ik op een prachtige viool van onduidelijke komaf gespeeld met een klank als een goede Bourgogne: warm, donker en charakteristiek. Onverwachts kwam er onlangs een hele andere viool op mijn pad: een Joseph Gagliano. De eerste "ontmoeting" gaf me direct zo'n vertrouwd en fijn gevoel dat ik wist dat een switch van het ene naar het andere instrument haast onvermijdelijk was. Wel vreemd, zo van de ene op de andere dag je vertrouwde viool inruilen voor een ander! Met de Gagliano ben ik lekker aan het werk gegaan, op zoek naar nieuwe kleuren, geïnspireerd door zijn talloze mogelijkheden en het italiaanse speelgemak.

Inmiddels zijn we vertrouwde maatjes en gaan we veel muzikale avonturen aan.

Mijn biografie in het kort:

Laura werd 1978 te Middelburg geboren als dochter van muzikale ouders. Ze begon op vierjarige leeftijd met viool spelen onder leiding van haar vader, Radboud Oomens.

Tijdens haar studie behoorden o.a. Herman Krebbers, Uwe-Martin Haiberg en David Takeno tot haar leeraren.

Van 2007 tot 2010 was Laura eerste violiste bij het Residentie Orkest, in het laatste jaar als tweede concertmeester.

Laura’s passie voor kamermuziek bracht haar op mooie plekken zoals Prussia Cove en het Gaia Chamber Music Festival. Deze passie gaf haar tevens de aanleiding om het "Unison Chamber Music Festival" op te richten, waar in 2009 en 2010 twee prachtige edities van zijn geweest.

Sinds 2011 organiseert Laura bijzondere kamermuziek concerten onder de naam "Closeup-Classics".
Sinds 2012 is zij plaatsvervangend aanvoerder bij de tweede violen van het Nederlands Kamerorkest. Van 2012 tot 2016 maakte Laura deel uit van het Vespucci Kwartet, dat in 2015 zijn eerste CD uitbracht.

Sinds 2017 is Laura artistiek leider van de Hendrick de Keyser Concerten, een serie binnen de monumentale panden van Vereniging Hendrick de Keyser.

Sinds 2013 bespeelt Laura een Nicolaus Gagliano, die haar in bruikleen is gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

Mijn website

www.lauraoomens.com

Mijn concerten

Op www.orkest.nl kunt u alle concerten van het Nederlands Kamerorkest vinden.