Mijn NMF

loginForm
 

Koen Stapert

afbeelding van Koen Stapert

Wie ben ik?

Mijn naam is Koen Stapert, ben 26 jaar en speel sinds mijn 5de jaar viool. Na bij de muziekschool in Deventer begonnen te zijn, en vervolgens prive-les gehad te hebben van Katharina Taruchaladze, ben ik na mijn middelbare school begonnen aan het conservatorium van Amsterdam bij Kees Koelmans. Nadat ik in 2012 mijn bachelordiploma had behaald, heb ik een jaar in Weimar les gehad bij Friedemann Eichhorn. Een erg mooie ervaring, in een erg mooie stad, waar ook Bach en Liszt voor langere tijd gewoond hebben. Hierna heb ik bij Liviu Prunaru mijn master gedaan, in Amsterdam, waar ik in 2015 met een 10 ben afgestudeerd. Wat een rijkdom om van zo’n bijzonderen violist en persoon les te mogen hebben!
Tijdens het Oskar Back concours in 2016 heb ik de prijs voor de beste vertolking van het verplichte werk Forte van Willem Jetz mogen ontvangen.
Voor het seizoen 2016-2017 ben ik als academist aangenomen bij het Concertgebouworkest.

Ik heb al geruime tijd, met een pauze van twee jaar, een instrument in bruikleen van het NMF. Op dit moment is dat een prachtige De Zorzi-viool uit 1876, die mij iedere dag weer doet genieten van zijn warme, karaktervolle klank. ?Valentino de Zorzi heeft voordat het vioolbouwer werd, eerst nog veel minder verfijnd werk gedaan. Hij was eerst hoefsmid en heeft zelfs nog mee gevochten duizendkoppige leger van Garibaldi. Gelukkig maar dat hij uiteindelijk violen is gaan bouwen, anders was dit fantastische instrument er niet geweest!