Mijn NMF

loginForm
 

Kilian van Rooij

afbeelding van Kilian van Rooij

Wie ben ik?

Ik ben Kilian van Rooij. Sinds december 2018 heb ik de eer om op een prachtige viool van Joseph Gagliano uit 1758 te spelen en mij bij de NMF familie aan te mogen sluiten. 

In 2017 ben ik met onderscheiding afgestudeerd in Londen aan de Royal Academy of Music, waarna ik weer terug naar Nederland ben verhuisd. Op dit moment ben ik “Artist in Residence” bij Vondel CS in Amsterdam, waar ik het komende jaar mag werken aan composities voor viool. 

Voor mij is muziek het overbrengen van emoties, en bovenal het contact maken met je ziel.  Of ik nu muziek van mijzelf speel of oude bekende of onbekende werken, hoop ik mijn publiek contact met zichzelf te kunnen laten maken en daarmee een verbintenis met elkaar.

Dit is heel belangrijk voor mij, zeker in een tijd waarin alles zo snel gaat en er met name door de oppervlakkigheid van ‘social media’, fragmentering en vereenzaming is ontstaan. 

Ik wil mensen weer terug brengen naar de essentie en, al is het maar heel even tijdens een concert, samen brengen en contact laten maken. 

Mijn website

kilianvanrooij.nl