Mijn NMF

loginForm
 

Karlien Bartels

afbeelding van Karlien Bartels

Wie ben ik?

Karlien Bartels kreeg haar eerste cellolessen van Wilma van der Wardt. Ze vervolgde haar opleiding aan het Prins Claus Conservatorium Groningen, het Koninklijk Conservatorium Den Haag, behaalde haar Bachelor en Master aan het Conservatoire National Supérieur te Parijs en perfectioneerde zich aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst te Wenen. Ze volgde masterclasses bij David Geringas, het Juilliard String Quartet en vele anderen.

Als laureaat van onder meer het Prinses Christina Concours, de Stichting Jong Muziektalent, De Voorziening voor Excellente Jonge Musici (2000, 2001 en 2002) en het Concours International Flame Paris, ontving Karlien de VSB-fonds beurs, de Nuffic Huygens Talentenbeurs en de Prins Bernhard Cultuurfondsbeurs, naast beurzen van de Société Générale en van de Fondation Meyer.

Karlien is een bevlogen solist en kamermusicus die zich in iedere stijlperiode en iedere instrumentale samenstelling thuisvoelt, van barok tot eigentijds (Kenji Sakai, winnaar van de Grand Prix Concours Reine Elisabeth schreef voor haar celloduo het stuk "l'Espace Intérieur") en mocht op vele podia en festivals in Europa en daarbuiten (o.a. Kuhmo Chamber Music Festival, Encore Festival Cleveland, Holland Music Sessions) haar opwachting maken.

In de zomer van 2012 maakte zij met haar pianiste Mami Hagiwara een succesvolle tournee door Japan. Karlien maakt deel uit van het Parijse pianotrio Lehmann, en het Franse ensemble Eria; als orkestmusicus speelde ze onder gerenommeerde dirigenten als Christoph Eschenbach, Herbert Blomstedt, Lorin Maazel.

Karlien Bartels is sinds 2012 docent cello aan het ArtEZ Conservatorium.

Ze bespeelt een cello van Claude-Augustin Miremont (Parijs, 1882) haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Mijn website

www.karlienbartels.com