Mijn NMF

loginForm
 

Kalle de Bie

afbeelding van Kalle de Bie

Wie ben ik?

Mijn naam is Kalle de Bie en ik speel cello sinds mijn vijfde jaar. Vanaf mijn twaalfde kreeg ik les van een bijzondere leraar, Jeroen den Herder, en daarnaast werd ik lid van het strijkersensemble de Fancy Fiddlers. Hier ontdekte ik hoe geweldig het is om samen te spelen met anderen en daardoor ontstond mijn passie voor kamermuziek. Ik heb nog steeds het meeste plezier als ik een concert mag geven met een klein ensemble, omdat ik die concerten het meest persoonlijk vind. 

Tijdens mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde ik naast Jeroen de Herder ook bij Jelena O?i?. De lessen van Jelena waren ongelooflijk inspirerend. Zij leerde mij om veel vrijer te denken over muziek en om echt een verhaal te vertellen. Daarna vervolgde ik mijn studie bij Dmitri Ferschtman, een ongelooflijk bijzonder musicus en mens! Met hem ging ik echt de diepte van de partituur in, maar het was ook de tijd dat ik nog veel beter leerde cellospelen.

In mijn eerste les zei Ferschtman tegen mij dat mijn klank mijn kostbaarste bezit is. Maar zonder een mooi instrument zul je nooit echt heel mooi klinken. Ik ben dan ook heel blij dat ik sinds mei 2018 op een prachtig instrument mag spelen van het NMF, waar ik een hele rijke klank mee kan produceren. De cello, gebouwd door Gaetano Chiocchi is heel bijzonder: warm, kleurrijk, diep en toch flexibel. Ik ontdek elke dag nieuwe dingen op de cello en hij gaat dan ook telkens mooier klinken. De cello brengt andere kanten van mijn spel naar boven en geeft mij ook meer zelfvertrouwen! Daarnaast heb ik een stok van Daniel ter Berg in bruikleen. De stok heeft een mooie balans en geeft de cello een rijke, diepe klank.