Mijn NMF

loginForm
 

Justyna Briefjes

afbeelding van Justyna Briefjes

Wie ben ik?

Graag stel ik mijzelf aan u voor: ik ben Justyna Briefjes, violiste, en in 2003 afgestudeerd in Den Haag bij Peter Brunt (1e fase), Kees Hülsmann en Janet Krause (2e fase). Ik volgde masterclasses bij Mauricio Fuks, Herman Krebbers en Alexander Kerr. Naast het conservatorium studeerde ik twee jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam tot ik met mijn viool zo veel te doen kreeg dat de twee studies niet meer te combineren waren! Mijn liefde voor orkestmuziek heb ik opgedaan in verschillende jeugdorkesten zoals het Noordhollands Jeugd Orkest (als concertmeester en soliste), het Nationaal Jeugd Orkest (als aanvoerder 2e violen) en het Schleswig Holstein Musik Festival Orchester en Gustav Mahler Jugend Orchester. Met veel plezier heb ik in 2004 de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest doorlopen en speel nu, sinds maart 2004, als plaatsvervangend aanvoerder 2e violen in het Residentie Orkest. Als gastaanvoerder 2e violen speelde ik in het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie.

Een andere, minstens zo grote liefde, is het spelen in kamermuziekverband. Zeven jaar lang maakte ik deel uit van het Prinse Kwartet en sinds 2006 speel ik in the Hague String Trio waar ik enorm veel voldoening uit haal. We spelen voornamelijk het strijktriorepertoire, maar daarnaast ook regelmatig kwartetten met gastmusici waaronder Daniël Kramer en Pauline Oostenrijk. Daarnaast speel ik sinds 2016 in het ensemble Revolve waarin muziek, teksten en theater worden gecombineerd, en in vele ad hoc kamermuziekensembles, via het Residentie Orkest, in bestaande ensembles of op wat voor manier dan ook!

Het spelen op de Panormo viool is heel bijzonder. Ik speelde hiervoor met veel plezier op een eigen instrument, maar sinds ik via het NMF de Panormo in bruikleen heb is er een nieuwe wereld aan klank voor mij opengegaan. Het instrument heeft tientallen jaren ongebruikt in een vioolkist gelegen en had even tijd nodig om weer tot bloei te komen. Het is een eer voor mij dat ik deze viool heb mogen (her)ontdekken en hem weer onder de mensen heb mogen brengen, want de warmte die deze viool brengt blijft keer op keer betoveren en ontroeren.

Mijn website

http://www.thehaguestringtrio.com/

Mijn concerten

Voor concerten met het Residentie Orkest verwijs ik graag naar http://www.residentieorkest.nl/  Voor concerten met The Hague String Trio naar http://www.thehaguestringtrio.com/ en voor concerten met Revolve naar https://www.revolvemusic.nl/