Mijn NMF

loginForm
 

Jurre Koopmans

afbeelding van Jurre Koopmans

Wie ben ik?

Jurre Koopmans - 15 jaar - begon op zijn vijfde met cellospelen. In zijn familie wordt veel muziek gemaakt. Met veel plezier begon hij aan zijn lessen bij Wiesje van Eersel en sinds 2012 heeft Jurre les van Lucia Swarts op de School voor Jong Talent (SVJT) van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Naast de lessen van Lucia Swarts krijgt hij regelmatig les van Harro Ruijsenaars. Jurre maakt ook deel uit van het Atheneum Kamerorkest.

In juni 2014 was Jurre finalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Daarnaast kreeg hij in 2015 een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours, West 1.
Op dat zelfde concours won hij in 2017 op de regionale finale de tweede prijs, de Donemus Prijs voor de vertolking van het moderne werk en de Madurodam Masterclass Prijs.
In 2015 en in 2017 nam hij als jongste cellist deel aan de cellobiënnale te Zutphen, waar hij masterclasses kreeg van onder andere Dmitri Ferschtman, Larissa Groeneveld, Gavriel Lipkind, Timora Rosler en Jeroen den Herder.

Sinds 2017 vormt Jurre samen met Salomé Bonnema, Iris Kengen en Sedna Heitzman het Viride Kwartet, waarmee zij in 2018 de tweede prijs behaalden op de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.
Regelmatig krijgt het Viride Kwartet lessen van leden van het Matangi Kwartet en het Dudok Kwartet.
Samen met Victor Su (piano) vormt Jurre een duo waarmee hij regelmatig concerten geeft.

Jurre heeft deelgenomen aan festivals zoals het Piz Amalia Music Festival in Zwitserland en aan het International Youth Jazz Festival in Roemenië met The Jazz Residence van de School voor Jong Talent (SVJT).

Jurre bespeelt een cello gebouwd door Saskia Schouten - 1998 te Heusden - en heeft een strijkstok gebouwd door Daniël ten Berg - ca. 1975 te Den Haag.
Zowel het instrument als de strijkstok zijn hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.