Mijn NMF

loginForm
 

Junya Nomura

afbeelding van Junya Nomura

Wie ben ik?

Junya Nomura, geboren in Japan 1994. Junya Nomura begon op 7e leeftijd met viool. En is hij op 9e leeftijd overgestapt naar Cello. Junya Nomura studeert op dit moment bij Lucia Swarts en Jan-Ype Nota op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Junya Nomura heeft verschillende concoursen meegedaan o.a. Princes Christina Concours, Inter Provinciaal Muziekconcours, Britten Concours en Stichting Jong Muziektalent Nederland Nationaal concours. In 2008 werd hij gevraagd om concert te geven voor kleine kinderen in de trailer van Classic Express die door Prinses Christina Concours was georganiseerd, en werd hij ook genoemd als de eerste leerling van school voor jong talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag die voor het eerst concert gaf in Classic Express. In zomer 2008 kreeg Junya Nomura de aanmoedigingsprijs van Jong KC Kamermuziekfestival van Koninklijk Conservatorium, en nam hij deel bij verschillende opnames van het Radio West die elke maand live opneemt vanuit Dr.Anton Philipszaal. Junya Nomura heeft masterclassen gevolgd o.a. van Dimitri Ferschtman, Pieter Wispelwey, Roger Regter, Michel Strauss en Harro Ruijsenaars. Ook zit Junya Nomura in verschillende orkesten o.a. JeugdOrkest Nederland en Atheneum Kamerorkest. Daarvoor zat hij in velen orkesten o.a. Viotta Jeugdorkest en Jong Barok. In 2009 werd Junya Nomura gevraagd om in te vallen bij Philharmonic Ensemble Orchestra uit Japan die in Nederland was gekomen voor het tournee, en speelde hij mee in het concertgebouw in Amsterdam met het werk van Gustav Mahler's 2e Symphonie 'Resurrection'. Ook werd Junya Nomura gevraagd om de recente compositiestukken uit te voeren van de componist Max Snel, en voerde hij het stuk van 'And 2morrow' van Max Snel samen uit met Lilian Farahari als zangeres in het Spring Festival 2010. Ook heeft Junya Nomura verschillende Conservatoria bezocht in Europa o.a. Pražská konzervato?e in Praag, Sächsisches Landesmusikgymnasium in Dresden, Yehudi Menuhin School in Cobham en Musikgymnasium Carl Philip Emanuel Bach in Berlijn. Junya Nomura werd in maart 2014 uitgenodigd om deel te nemen aan Pacific Music Festival in Japan dat werd opgericht door Leonard Bernstein. Samen met de cellisten onder andere van Wiener Philharmoniker en The Metropolitan Opera, werkte Junya onder de baton van Maestro Osmo Vanska, Maestro Domingo Hindoyan, Maestro Gaetano D'espinoza en Maestro Yutaka Sado.

Op dit moment speelt Junya Nomura de cello van Kolja Lochmann, die in 2008 werd gemaakt in Berlijn. Ter beschikking gesteld door Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.