Mijn NMF

loginForm
 

Jos Jonker

afbeelding van Jos Jonker

Wie ben ik?

Jos Jonker (1992) sloot in 2017 succesvol haar masteropleiding af bij Prof. Sebastian Hamann aan de Musikhochschule in Freiburg (Duitsland). In juni 2014 behaalde ze aan het Conservatorium van Amsterdam haar bachelor diploma bij Ilya Grubert. Hieraan voorafgaand studeerde ze bij Thijs Kramer aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts), waar ze destijds met een tien werd toegelaten. In 2016 studeerde ze als primarius van het Acanthus Kwartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie in Amsterdam bij Marc Danel en Stefan Metz en momenteel studeert ze met het Lazarus String Quartet aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler” in Berlijn bij Prof. Eberhard Feltz.

Van jongs af aan speelt Jos in orkesten. Ze was concertmeester en aanvoerder van o.a het JeugdOrkest Nederland (JON), het Nederland Studenten Orkest (NSO) en het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Van september 2016 tot oktober 2017 maakte Jos deel uit van de Ferenc-Fricsay-Orchesterakademie van het “Deutsches Symphonie Orchester Berlin”. Op dit moment speelt ze als 2e concertmeester in het Philharmonisches Orchester Landestheater Coburg in Duitsland. 

Jos speelt op een viool van Spirito Sorsana, die haar in bruikleen is gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) en met een stok van Sartory die ze kon kopen met de genereuze steun van “Stichting Eigen Muziekinstrument” en “Ars Doniandi”.

Mijn website

www.lazarusstringquartet.com