Mijn NMF

loginForm
 

Johan Olof

afbeelding van Johan Olof

Wie ben ik?

Ik ben Johan Olof en speel op een Kleynman viool uit 1680 van het NMF. Het is fantastisch dat ik hem in bruikleen heb, omdat het anders bijna onmogelijk is zo'n mooi en duur instrument te bespelen. Zo'n oude viool doet volkomen recht aan de barok- en klassieke muziek die ik in verschillende ensembles uitvoer. De Kleynman maakt het namelijk mogelijk om die composities zo authentiek mogelijk uit te voeren, want hoe kun je authentieker klinken dan met een viool die al die stijlperiodes zelf heeft meegemaakt.

Mijn concerten

Samen met harpiste Liesbeth Vreeburg richtte ik in 2011 het Oneiros Ensemble op. Het ensemble bestaat uit een groep jonge ambitieuze musici en speelt in wisselende bezettingen. Wij leggen ons toe op het maken en uitvoeren van bijzondere kamermuziekprogramma’s waar een verhaal aan ten grondslag ligt.

Bekijk voor meer informatie onze website: oneirosensemble.com

Sinds 2014 ben ik artistiek leider van orkest De KlankKast. De KlankKast is een klassiek kamerorkest, bestaande uit jonge professionals. Het orkest brengt een groot publiek in aanraking met klassieke muziek door middel van spetterende optredens op festivals, in parken en op pleinen. Het orkest speelt staand en zonder  dirigent. Hierdoor wordt er een groter beroep gedaan op de individuele musici en is het orkest vrijer, actiever, communicatiever en levendiger dan een standaard orkest.
Naast het promoten van klassieke muziek op festivals geeft het orkest ook ‘reguliere’ concerten in concertzalen of op de radio.

Bekijk voor meer informatie onze website: orkestdeklankkast.nl

foto: Bert Verbruggen