Mijn NMF

loginForm
 

Jeanine van Amsterdam

afbeelding van Jeanine van Amsterdam

Wie ben ik?

Mijn naam is Jeanine van Amsterdam en ik ben 25 jaar. Sinds mijn 5e speel ik viool, en al sinds toen is muziek niet uit mijn leven weg te denken. Ik ben erg blij om een prachtige viool in mijn bezit te hebben van een leerling van J. Vuillaume en tegelijkertijd een strijkstok van het NMF te mogen lenen, een Ch.J. Collin-Mezin, (±1910).

Mijn vioolstudie is begonnen bij Mirjam de Gorter, en vervolgens bij Angela Veerling. Daarna heb ik een paar jaar bij Coosje Wijzenbeek les gehad, en maakte ik deel uit van de strijkersgroep de Fancy Fiddlers. Na mijn middelbare school ben ik verder gaan studeren op het conservatorium van Amsterdam, bij Peter Brunt. Op 3 juni 2014 ben ik afgestudeerd van mijn Bachelor bij Peter Brunt, nu studeer ik verder in de Master bij Vera Beths. Afgelopen jaar deed ik de orkestacademie bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. In maart 2016 deed ik auditie bij het Nederlands Philharmonisch Orkest voor een 2e viool tutti plek, en ik heb deze gekregen! Vanaf seizoen 2016-2017 speel ik in het NedPhO.
Samen muziek maken is datgene wat ik het liefste doe. Ik speel veel samen in het Van Amsterdam Duo met Vincent van Amsterdam (accordeon). Daarnaast speel ik solo of in allerlei ad hoc ensembles. 

Mijn website

www.vanamsterdamduo.nl

Mijn concerten

Voor concerten met het Nederlands Philharmonisch Orkest, kijk op www.orkest.nl voor prachtige concertprogramma's en opera's!
Daarnaast treed ik veel op met het Van Amsterdam Duo. Zie ook www.vanamsterdamduo.nl voor meer informatie!

2018

4 maart - 14.30 uur
Kunst in de Kamer
Beelhouwersatelier in Almere

11 maart - 14.00 uur
Museum Jan Kunen, Oss

14 maart - 20.00 uur
Kunst in de Kamer Antwerpen (BE)

25 maart - 15.00 uur
Concertboerderij "Onder de Linden", Valthermond

7 april - 20.15 uur
Kunstkring Hattem, De Marke, Hattem

17 april - 20.00 uur
Keukenhof, Lisse

23 juni - 20.15 uur
Het Concertgemaal, Amsterdam