Mijn NMF

loginForm
 

Jan van der Plas

afbeelding van Jan van der Plas

Wie ben ik?

Jan van der Plas (1997) begon in 2006 met les te volgen bij onder andere Jacqueline Hamelink en Frank Spronk in Tilburg. Hierna vervolgde hij in 2014 zijn lessen aan de Sweelinck Academie voor Jong Talent aan het Conservatorium van Amsterdam bij Monique Bartels.


In januari 2013 deed Jan mee aan het Prinses Christina Concours waarbij hij de Aanmoedigingsprijs behaalde.
Daarnaast heeft  hij in hetzelfde jaar ook deelgenomen aan het Herman Krebbers Concours in Kampen waarbij hij met de eerste prijs en publieksprijs zich wist te onderscheiden.


Ook heeft Jan door de jaren heen van verschillende hoogstaande musici masterclasses gevolgd. Zo heeft hij masterclasses gevolgd bij onder andere Paul Uyterlinde, Stjepan Hauser, Pieter Wispelwey en Dmitri Ferschtman.
In het najaar van 2013 heeft Jan ook meegedaan aan masterclasses van Frans van Ruth en Doris Hochscheid, waarbij moderne en hedendaagse muziek centraal staat. Naast beheersing van het moderne repertoire heeft hij zich ook verdiept in de historische speelwijze op barok cello bij Viola de Hoog in Amsterdam.

Jan heeft sinds 2010 ook deel uitgemaakt van het Euregio Jeugdorkest en het Jeugdorkest Nederland waar hij tot 2014 actief was. Tot 2016 was hij aanvoerder bij het Nederlands Jeugd Strijkorkest.

Daarnaast is Jan ook zeer actief op het gebied van kamermuziek. Hij heeft verschillende keren deelgenomen aan Zomercursus Woudschoten en heeft daarnaast in 2014 en 2017 deelgenomen aan het Kammermusik Festival Allegro Vivo te Horn (Oostenrijk) waar hij lessen volgde bij onder andere Josef Luitz, Troels Svane, Patrick Demenga en Florian Eggner.

Momenteel studeert Jan aan het Conservatorium van Amsterdam bij Gideon den Herder.
Ook is hij aanvoerder bij het Ricciotti Ensemble en is hij actief met het Jules Verne pianotrio met Sara Mazzarotto (viool) en Stephan Harsono (piano) en het Mimosa strijkkwartet met Saskia Peeters (viool NMF), Nino Natroshvili (viool), Ana Martinez Pinal (altviool).

Mijn website

www.janvanderplas.net

Mijn concerten