Mijn NMF

loginForm
 

Isobel Warmelink

afbeelding van Isobel Warmelink

Wie ben ik?

Mijn naam is Isobel Warmelink. Ik ben tweeëntwintig jaar oud en heb dit jaar mijn bacheloropleiding afgesloten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarvoor volgde ik negen jaar lang de Jong Talentopleiding van dit conservatorium, waar ik studeerde bij Koosje van Haeringen. Sinds 2013 krijg ik les van Vera Beths.

Naast mijn studie aan het conservatorium ben ik dit seizoen ook Academist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Dit houdt in dat ik een opleidingstraject van het KCO volg, samen met zeven andere jonge musici. Hierbij krijgen we de kans om een jaar lang mee te spelen met het orkest en op die manier te ontdekken en leren wat het is om in een toporkest te spelen.

Ik heb al een aantal jaren instrumenten van het NMF in bruikleen gehad en bespeel sinds begin 2018 een viool gebouwd door Carlo Ferdinando Landolfi uit 1755. Een bijzonder instrument met een prachtig verhaal. Deze viool biedt veel nieuwe mogelijkheden voor mij in klank en projectie en ik voel me geïnspireerd om alle kanten van de viool te leren kennen.

De strijkstok die ik nu bespeel, gebouwd door Eugène Sartory rond 1900, heb ik in bruikleen sinds maart 2014. Vanaf het moment dat ik hem in mijn handen had, voelde het goed, hij heeft een erg fijne balans. Dit maakt hem gemakkelijk bespeelbaar, waardoor ik beter en gedetailleerder mijn streektechniek en mijn spel in het algemeen kan ontwikkelen.

Mijn website

www.isobelwarmelink.com

Mijn concerten