Mijn NMF

loginForm
 

Hinse Mutter

afbeelding van Hinse Mutter

Wie ben ik?

Hinse is op jonge leeftijd begonnen met contrabas spelen in Eindhoven bij Ruud van der Meulen, gevolgd door lessen bij Jasper Somsen. Hij studeert nu aan het Rotterdams conservatorium (Codarts) bij Peter Leerdam. Sinds begin 2011 heeft hij een instrument van het NMF in bruikleen.

Hinse speelde met veel orkesten mee, waaronder het Philips Symfonie Orkest, het VU-orkest en het Nationaal Jeugd Orkest, en was aanvoerder in onder meer het Nederlands Jeugd Strijkorkest, het Jeugd Orkest Nederland en het Ricciotti Ensemble.

Naast grote klassieke orkesten speelde Hinse in o.a. het Magnum Opus Rockestra, en deed hij mee met de theatertour van Wende Snijders in Carré. Hij heeft veel affiniteit met moderne muziek, en was medeoprichter van de moderne kamermuziek groep Room 5.22 op Codarts.

Naast spelen in orkesten houdt hij ontzettend van lesgeven en kamermuziek, en is hij actief als o.a. basgitarist, componist en arrangeur. Op www.myspace.com/hinse staan een aantal luisterfragmenten van zijn stukken, arrangementen en improvisaties.